למתכון הזה אחראים הילדים שלי! הוא מושחת! הוא טעים והוא מטורף!
זוכרת שהכנתי אותו בפעם הראשונה, נפלה לי הלסת מרמת השחיתות של המנה הזאת..
ובכל זאת, פעם באף פעם מותר וזה בדיוק כמות הפעמים שאני מכינה את המנה הזאת, פעם באף פעם!

המרכיבים:
350 גרם פסטה חלולה כלשהי (כ 3/4 שקית)
100 גרם חמאה
2 כפות קמח
250 מל שמנת לבישול/מתוקה
250 מל חלב חמים
100 גרם גבינת פרמז׳ן מגורדת
200 גרם גבינת צ’דר חתוכה לקוביות /מגורדת
200 גרם גבינה קשה מגורדת נוספת, מה שבא לכם!!
חצי כפית פלפל
רבע כפית אגוז מוסקט
מלח

לציפוי:
2 כפות פירורי לחם טבעיים
20 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן פחות 2 דקות ובמקביל מכינים את הגבינות.
מניחים בקערית את פירורי הלחם ומוסיפים את החמאה המומסת. מערבבים ומניחים בצד.
בסיר עמוק ממיסים 100 גר’ חמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב עד שהגושים נעלמים.
מוסיפים את החלב והשמנת לבישול תוך כדי ערבוב במשך כ 3 דקות עד הסמכה. מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט.
מוסיפים 80% מהגבינות ומערבבים. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.

מעבירים לתבנית פיירקס , מוסיפים מעל את יתרת הגבינות.

מפזרים את פירורי הלחם בצורה אחידה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות. אופים עד הזהבה וטורפים בתאבון

הערות למתכון:
ניתן להשתמש רק בחלב במקום השמנת לבישול, כלומר 500 מל חלב חמים.
ניתן להשתמש בכל גבינה קשה שתרצו.


תשובההעברה

כתיבת תגובה