מיני פיתות במחבת

הפיתות האלה נוצרו בטעות! הכנתי בצק כניסיון למתכון אחר שלא צלח אז החלטתי שאני מנסה אותו כפיתות..
הכנתי שוב בצק, התפחתי, רידדתי וקרצתי עיגולים. התפחתי שוב וחיממתי מחבת והנחתי אותן. התקבלו פיתות בשרניות במיוחד וטעימות בקטע אחר.
אלה לא פיתות רגילות!! כשתכינו תבינו..

המרכיבים:
360 גרם קמח לבן (2 כוסות + 3 כפות )
140 גרם קמח סמולינה/דורום (קמח פסטה , כוס)
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
חצי כף מלח
2 כפות שמן
320 מל׳/גר׳ מים פושרים חמימים

קמח סמולינה/דורום לקימוח המשטח

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את שני סוגי הקמחים, סוכר, שמרים ומים ומערבלים כדקה.
מוסיפים מלח ושמן ולשים כ 10 דקות.
מתקבל בצק מעט דביק. בעזרת ידיים משומנות יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד הכפלת נפח.
מורידים את הבצק למשטח מקומח ובעזרת מערוך מרדדים למלבן גדול בעובי של 1.5 ס׳מ.
בעזרת קורצן (קוטר 9-10 או כל גודל שמתאים לכם, אפשר גם עם כוס) קורצים עיגולים ומעבירים למשטח מקומח.
את שאריות הבצק מאחדים לכדור חדש, נותנים מנוחה של 10 דקות, מרדדים וקורצים שוב.

מכסים את הפיתות במגבת/מפה נקייה ומתפיחים עוד כחצי שעה לפחות.

מחממים מחבת נון סטיק ומניחים את הפיתות.
מקפידים להפוך כל דקה בכדי שהפיתות יקבלו חום משני הצדדים.מעבירים למגבת נקייה ומכסים מיד.
לאחר הצינון ניתן להקפיא או לשמור בשקית.

כתיבת תגובה