יש לנו מאפייה בשכונה שמוכרים שם פיצות אישיות. אריאלי מכור אליהן! לא משנה מה הוא טוען ששלהם יותר טעים. החלטתי לאתגר את עצמי ולהכין לו מיני פיצות הום מייד עם בצק סופר רך בדיוק כמו במאפייה המדוברת. הילד היה סקפטי בהתחלה. הרים את הפיצות והסתכל מכל צד אפשרי וברגע שלקח את הביס הראשון הבנתי שהכיוון חיובי😉בסופו של דבר קיבלתי אישור מכל הטועמים שהפיצות נהדרות. אז קודם קבוצת המיקוד טועמת ואז אני מעבירה לכם מתכון מסודר. תכפילו כמויות כי זה טעים!!!!!

המרכיבים ל 12 יח’:
500 גרם קמח לחם/קמח פיצה
כף סוכר
כף שמרים יבשים
חצי כף מלח
2 כפות שמן זית
350 מל מים


לרוטב:
בצל בינוני קצוץ
2 שיניי שום מגורדות
פחית עגבניות קצוצות משימורים (מוטי לדוגמא)
כף רסק עגבניות
חופן עלי אורגנו/בזיליקום טריים
חצי כפית פלפל שחור
מלח לפי טעם אישי
3 כפות שמן זית

תוספות:
גבינת מוצרלה, בולגרית, ירקות, זיתים וכו’


אופן ההכנה:
|בקערת המיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק ולשים במשך 10 דק’ במהירות בינונית נמוכה.
מתקבל בצק מעט דביק וזה בסדר.
יוצרים כדור מהבצק (נעזרים במעט קמח) ומעבירים לקערה משומנת קלות.
משמנים גם את הבצק ומכסים במגבת/ניילון נצמד
מתפיחים כשעה ורבע או עד הכפלת נפח.פחית עגבניות קצוצות משימורים

הבצק דביק, הקפידו לעבוד עם קמח
מניחים את הכדורים במרווחים


מכינים את הרוטב:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים בצל קצוץ ושום.
מטגנים כ 7 דק’ תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את שאר המרכיבים.
מערבבים ומבשלים כ 10 דק’ על להבה גבוהה.

מקמחים היטב את משטח העבודה ומורידים את הבצק.
יוצרים כדורים במשקל 80-100 גרם כ’א
מעבירים את הכדורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מניחים את הכדורים במרווחים אחד מהשני.
מכסים את התבנית ושמים למנוחה של 15 דק’.
מקמחים קלות את הכדורים ובעזרת הידיים יוצרים גומה במרכז הכדור ומשטחים קלות.
מניחים כף רוטב ומורחים .
מוסיפים גבינה צהובה ושלל תוספות שאוהבים.
אחרי שמסיימים את כל הפיצות שמים למנוחה של עוד 10 דק’
אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות (חום סטטי או טורבו) במשך כ 20 דק’ או עד הזהבה של שולי הפיצות.

תוספות לפי טעם אישי

לסרטון ההכנה:

4 תגובה

  • שיראל
    Posted 25 במאי 2023 10:10 0Likes

    היי ענת אפשר להכין את הפיצות מקמח לבן רגיל? אין לי משהו אחר..

  • זיוה
    Posted 4 ביולי 2023 20:58 0Likes

    שלום יש אפשרות להכין את הבצק מראש ולשמור אותה במקרר בלילה ואז בבוקר להכין את הכדורים ?
    תודה

כתיבת תגובה