מופלטה

רק השבוע קלטתי שהמתכון למופלטה של אמא שלי ז”ל עדיין לא באתר!!
אז ברור לכם שמיד נכנסתי לפעולה וצילמתי מחדש את המתכון (הילדים מרוצים זה בטוח)
כמה מילים על המופלטה.. במקור לא!! מכינים מופלטה עם שמרים. הבצק נח לו בשמן כמה שיותר זמן יותר טוב ואז אפשר לפתוח את הכדורים בקלות. היות והמופלטה היא גולת הכותרת של המימונה והזמן דוחק כי האורחים בדרך אז אני מוסיפה מעט שמרים לבצק.
בבקשה הצמדו לכמויות אחרת תקבלו פיתות ולא מופלטות!!

המרכיבים:
1 קג קמח (לבן/לחם/כוסמין לבן)
2 כפות סוכר
כפית שטוחה!! שמרים יבשים
650 מל מים (אפשר פושרים)
כף מלח
שמן להשריית הכדורים.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים את הקמח, הסוכר, השמרים, המים והמלח.
לשים במהירות בינונית כ 5-6 דק’. מכסים וממתינים 15 דק’.
מורידים את הבצק למשטח משומן.
בעזרת ידיים משומנות יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג

ומניחים במגש משומן. מניחים את כל הכדורים ומזליפים מעליהם כוס שמן.
מכסים בניילון נצמד ושמים למנוחה של כ 15 דק’.
מחממים מחבת גדולה/מחבת הפוכה/מולטי שף (מה שיש לכם)

בעזרת הידיים פותחים כל כדור לעלה עגול ודקיק ומניחים על המחבת.
במקביל פותחים עוד כדור ומניחים מעל הראשון.
הופכים וממשיכים עד שנגמרים הכדורים.
מגישים עם חמאה ודבש.

הערות למתכון:
שימו לב שכדורי הבצק צריכים להיות משומשנים ובנדיבות כל הזמן אחרת הם יתייבשו!

4 תגובה

  • אורטל
    Posted 11 באפריל 2022 11:26 0Likes

    כמה מופלטות בערך יוצאות מקילו קמח?

כתיבת תגובה