לפני כ 3 שנים ערכתי בביתי מסיבת מימונה גדולה. אחותי ואני על המולטת!
לכל אחת מחבת משלה והקילוגרמים זורמים לשולחן.
לקראת סוף הערב ניגשה אליי בת דודתי ואמרה לי, תשאירי לי כמה כדורים ואכין לכם משהו טעים.
פיניתי לה את העמדה ועקבתי אחריה בכדי להבין במה מדובר. זאת היתה הפעם הראשונה שנכספתי למופלטה הזו.
מסתבר שיש מקומות במרוקו שכך מכינים את המופלטה. אם אמא שלי היתה בחיים אז אני בטוחה שהיא הייתה מספרת לי..
המצאתי לה שם על פי הנראות שלה אבל אני בטוחה שיש למאכל הזה שם אחר. אני עוד אחקור לעומק את העניין..
שיחקתי קצת עם המרכיבים של המופלטה המקורית שלי והתוצאה הייתה לא פחות ממושלמת.
מדובר במאכל מאוד מיוחד ומאוד טעים! זה רק נראה מסובך. שנתחיל?!

המרכיבים ל 12 יח’:
500 גרם קמח לחם/לבן
150 מל מים פושרים
150 מל חלב
2 כפות סוכר
כפית שטוחה שמרים
1/2 כף מלח
כוס וחצי שמן למנוחת הכדורים.
למריחה:
100 גרם חמאה מומסת.
לזיגוג:
דבש

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את כל המרכיבים לבצק ולשים במהירות בינונית כ 10 דקות.

מתקבל בצק רך ונעים למגע.
יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת קלות, משמנים גם את הבצק.

הקפידו לגלגל את הכדורים בשמן

מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
מכינים מגש ומניחים בתוכו את השמן למנוחת הכדורים.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70 גרם כל אחד.
מניחים אותם במרווחים במגש עם השמן.
מכסים בניילון נצמד ושמים למנוחה של חצי שעה נוספת.

עלה דק כמו של מופלטה

בעזרת ידיים משומנות, פותחים כל כדור לעלה דק מאוד.
מורחים שכבה דקה של חמאה מומסת.

בעזרת סכין חורצים פסים לרוחבו של העלה אבל לא עד הסוף!

מכווצים את העלה לרצועה אחת ארוכה ומגלגלים לצורת שבלול.

ממשיכים כך עם שאר הכדורים.
מחממים מחבת על להבה בינונית.
בעזרת הידיים מועכים עד כמה שניתן את השבלולים למעין פיתה.
מטפטפים עוד קצת חמאה ומעבירים למחבת החמה.

מטגנים עד הזהבה משני הצדדים.


מזליפים דבש בנדיבות ואוכלים בתאבון.
לא לשכוח כוס תה עם נענע בצד.

2 תגובה

  • מלכה ספיר
    Posted 29 באפריל 2022 10:57 0Likes

    את אשה מהממת
    חרוצה
    כשרונית
    להסתכל על המתכונים שלך
    ולראות אותם זה למות
    יישר כח יקירה

כתיבת תגובה