לפני כ 3 שנים ערכתי בביתי מסיבת מימונה גדולה. אחותי ואני על המולטת!
לכל אחת מחבת משלה והקילוגרמים זורמים לשולחן.
לקראת סוף הערב ניגשה אליי בת דודתי ואמרה לי, תשאירי לי כמה כדורים ואכין לכם משהו טעים.
פיניתי לה את העמדה ועקבתי אחריה בכדי להבין במה מדובר. זאת היתה הפעם הראשונה שנכספתי למופלטה הזו.
מסתבר שיש מקומות במרוקו שכך מכינים את המופלטה. אם אמא שלי היתה בחיים אז אני בטוחה שהיא הייתה מספרת לי..
המצאתי לה שם על פי הנראות שלה אבל אני בטוחה שיש למאכל הזה שם אחר. אני עוד אחקור לעומק את העניין..
שיחקתי קצת עם המרכיבים של המופלטה המקורית שלי והתוצאה הייתה לא פחות ממושלמת.
מדובר במאכל מאוד מיוחד ומאוד טעים! זה רק נראה מסובך. שנתחיל?!
המרכיבים ל 12 יח’:
500 גרם קמח לחם/לבן
150 מל מים פושרים
150 מל חלב
2 כפות סוכר
כפית שטוחה שמרים
1/2 כף מלח
כוס וחצי שמן למנוחת הכדורים.
למריחה:
100 גרם חמאה מומסת.
לזיגוג:
דבש
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את כל המרכיבים לבצק ולשים במהירות בינונית כ 10 דקות.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/10/מופלטה-2.jpg)
מתקבל בצק רך ונעים למגע.
יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת קלות, משמנים גם את הבצק.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/10/מופלטה-3.jpg)
מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
מכינים מגש ומניחים בתוכו את השמן למנוחת הכדורים.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70 גרם כל אחד.
מניחים אותם במרווחים במגש עם השמן.
מכסים בניילון נצמד ושמים למנוחה של חצי שעה נוספת.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/10/מופלטה-4.jpg)
בעזרת ידיים משומנות, פותחים כל כדור לעלה דק מאוד.
מורחים שכבה דקה של חמאה מומסת.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/10/מופלטה-11.jpg)
בעזרת סכין חורצים פסים לרוחבו של העלה אבל לא עד הסוף!
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/10/מופלטה-5.jpg)
מכווצים את העלה לרצועה אחת ארוכה ומגלגלים לצורת שבלול.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/10/מופלטה-6.jpg)
ממשיכים כך עם שאר הכדורים.
מחממים מחבת על להבה בינונית.
בעזרת הידיים מועכים עד כמה שניתן את השבלולים למעין פיתה.
מטפטפים עוד קצת חמאה ומעבירים למחבת החמה.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/10/מולטה-7.jpg)
מטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/10/מופלטה-8.jpg)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/10/מופלטה-9.jpg)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/10/מופלטה-10.jpg)
מזליפים דבש בנדיבות ואוכלים בתאבון.
לא לשכוח כוס תה עם נענע בצד.
2 תגובה
מלכה ספיר
את אשה מהממת
חרוצה
כשרונית
להסתכל על המתכונים שלך
ולראות אותם זה למות
יישר כח יקירה
ענת אלישע
תודה רבה יקירה