לחמניות רכות כל כך שלא תוכלו להפסיק לנשנש!!
המרכיבים הכי פשוטים שיש בכל בבית וההכנה קלה עוד יותר.
הן מתאימות לארוחת ערב, לאירוח או סתם כנשנוש טעים בבוקר.
מכניסים את כל המרכיבים למיקסר ויאללה באלגן..
המרכיבים:
500 גרם קמח לבן
כף ורבע שמרים יבשים
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
ביצה L
רבע כוס סוכר (50 גרם)
250 מל מים קרים
(כוס מדידה או כוס ורבע חד פעמי חם)
כפית מלאה מלח
למילוי:
כף שומשום לבן
3 כפות זעתר
4 כפות שמן זית
200 גרם גבינה צהובה מגורדת.
להברשה:
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
מניחים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק ולשים במשך 10 דק ( מתחילים במהירות נמוכה ומגבירים לבינונית)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/07/שבלול-זעתר-2.jpg)
יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה מקומחת קלות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ 40 דק׳.
מורידים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים לשניים.
עובדים עם חצי אחד ואת השני מכסים.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/07/שבלול-זעתר-8.jpg)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/07/שבלול-זעתר-9.jpg)
מרדדים למלבן ומזליפים 2 כפות שמן זית ובעזרת מברשת מורחים 3/4 מהמלבן.
מפזרים 2 כפות שומשום וזעתר על החלק עם השמן ומוסיפים חצי מכמות הגבינה המגורדת.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/07/שבלול-זעתר-10.jpg)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/07/שבלול-זעתר-11.jpg)
מקפלים שליש מהבצק (השליש הריק) לכיוון המרכז ואת השליש השני מעליו.
מרדדים למלבן ובעזרת גלגלת פיצה חותכים לרצועות ברוחב 2 סמ.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/07/שבלול-זעתר-12.jpg)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/07/שבלול-זעתר-13.jpg)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/07/שבלול-זעתר-4.jpg)
מלפפים כל רצועה ומגלגלים לשבלול. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר.
מכסים ומתפיחים כ חצי שעה.
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי.
מברישים בביצה טרופה ואופים עד הזהבה.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/07/שבלול-זעתר-15.jpg)
2 תגובה
כוכבית ארכהן
הכנתי כמות כפולה, יצא מושלם!!!! לחמניות רכות רכות חלומיות. לחלק הוספתי כמו במתכון גבינה צהובה ועל חלק פוררתי בולגרית במקום הגבינה הצהובה. לדעתי הלחמניות האלה יהיו גם מעולות עם פסטו/ממרח זיתים/ ממרח עגבניות מיובשות או אפילו עם מליות מתוקות, אני מכינה משהו ממש דומה עם מילוי קקאו. בכל אופן, תודה רבה על מתכון ממש נהדר, וזאת פעם ראשונה שאני נתקלת באתר שלך, וכמובן אשוב לבקר, קראתי גם את הסיפור המרגש עליך ועל משפחתך וממש דמעתי מהתרגשות. המון בהצלחה!
ענת אלישע
איזה תגובה מרגשת!! תודה יקירה