את המתכון הזה אני מכינה פעם בכמה שנים. הפעם האחרונה הייתה לפני כ 3.5 שנים בסגנון קצת אחר.. בשבוע שעבר ירדתי לסופר השכונתי ובזווית העין קלטתי כרישה ענקית!! באותה שנייה החלטתי שאני ממלאת אותה בכל טוב. בחיי שהיא קראה לי 😉 באופן כללי הכרישה נמצאת בשיאה עכשיו והיא כל כך טעימה שאין לתאר. אני מאוד אוהבת לשלב את הכרישה בתבשילים שונים בגלל המרקם שהיא מוסיפה לרוטב שלא לדבר על הטעם! הפעם הלכתי על סגנון עלי גפן ממולאים וזה יצא להיט.
עכשיו תקשיבו, זה רק נראה מסובך אבל באמת שזה לא. יותר פשוט מפשוט, רק תעקבו אחרי השלבים.
המרכיבים:
3 כרישות גדולות/6 כרישות בינוניות חתוכות למקטעים באורך 10 ס”מ (החלק הלבן והירוק בהיר בלבד)
3 עגבניות גדולות פרוסות
למילוי:
250-300 גרם בשר בקר טחון
2 כוסות אורז עגול/אחר
1/4 צרור נענע קצוץ
1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ
3 שיניי שום מגורדות דק
עגבנייה גדולה קלופה וקצוצה
1/2 לימון סחוט
2 כפות סילאן
1/2 כפית פלפל לבן/שחור
1/2 כפית כורכום
מלח (לפי טעם אישי)
2-3 כפות שמן
לרוטב:
לימון שלם סחוט
2 כפות סילאן
1/2 כפית כורכום
כפית מלח (לפי טעם אישי)
3 כוסות מים רותחים
1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
משרים את האורז כשעה במים חמימים ומסננים.
חורצים את מקטעי הכרישה לאורך
מרתיחים מים בסיר ומוספים את עלי הכרישה.
מבשלים 10 דקות בלבד ומסננים מיד.
מכינים את המילוי:
מחממים שמן במחבת ומטגנים קלות את הבשר הטחון.
מוסיפים את הירק העגבנייה והתבלינים ומערבבים.
מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומסירים מהלהבה.
מרכיבים את הסיר:
בתחתית סיר סוטאז’ מסדרים את העגבניות הפרוסות בשכבה אחת.
מניחים את העלה על משטח העבודה .
לוקחים כפית מלאה מהמילוי ומניחים בקצה העלה.
מגלגלים הדוק אבל לא מדי וממשיכים כך עם השאר.
מסדרים את הממולאים בצפיפות מעל העגבניות ויוצקים מעליהם את שמן הזית.
מניחים בקערה את מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.
יוצקים את הרוטב מעל הממולאים ומניחים מעליהם צלחת כבדה.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה למינימום!!
מבשלים כשעה וחצי או עד שהאורז מבושל והרוטב מסמיך.
הערות למתכון:
לאחר כחצי שעה של בישול, מסירים את הצלחת וממשיכים לבשל עם מכסה סגור.
ניתן להכים את המנה יום קודם לחג ולחמם ואפילו מומלץ!
לסרטון ההכנה:
5 תגובה
יובל
היי ענת ,
זה ילך טוב גם עם אורז יסמין ?
יעל
סופסוף הכנתי את זה, יצא מושלםם😍
Edna
נפלא פשוט טעים וכייף להכין
לנה
הי ענת נורא אוהבת את המתכונים שלך
רציתי לשאול אם ניתן לוותר על הבשר ולהכין את הכרישה צימחוני או שזה ממש יהרוס את הטעם
ענת אלישע
אין בעיה לוותר על הבשר