הכנאפה הוא מאפה מתוק מהמטבח הערבי. הוא עדוי לרוב עם אטריות קדאיף ובתוכו גבינת עיזים. את הכנאפה ממתיקים בעזרת סירופ סוכר מתוק במיוחד בניחוח מי ורדים. הכנאפה עובר שינויים ממטבח למטבח וכל אחד מתאים אותו לטעמים שלו. כמו למשל את סוגי הגבינות.. אני אוהבת לשלב בין שתי סוגי גבינות. ריקוטה קלאסית ומוצרלה פרסקה. לאחר הרבה שנים של ניסיונות, זה השילוב המנצח בשבילנו.כשאני מכינה כנאפה זאת חגיגה אמיתית!! כולם מתכנסים סביב המחבת עם הכפיות והכל נטרף בשניות.

מצרכים:
250 גר’ איטריות קדאיף טריות(אפשר קפואות מהסופר)
2 כדורי מוצרלה פרסקה
3 כפות גבינת ריקוטה
150 גרם חמאה + 30 גרם לטיגון הכנאפה
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
פרוסת לימון עם הקליפה
4 טיפות מי ורדים

לקישוט:
חופן פיסטוקים קצוצים

אופן ההכנה:
מתחילים עם הכנת הסירופ. בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר המים והלימון. מבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס והסירופ מתחיל להסמיך. מכבים את הלהבה, מוסיפים את מי הורדים ומצננים קלות.
בעזרת מספריים, גוזרים את האטריות לחתיכות קטנות ומניחים בקערה.

קוצצים את כדורי המוצרלה, מוסיפים את הריקוטה ומערבבים. ממיסים את החמאה במיקרוגל, בפולסים!! עד שהיא נוזלית.
שופכים את החמאה על איטריות הקדאיף ובעזרת הידיים מטמיעים את החמאה היטב באיטריות.

מרכיבים את הכנאפה:
במחבת מניחים 30 גרם חמאה, חצי מכמות האיטריות ומהדקים היטב. מניחים את תערובת הגבינות ומשטחים. מוסיפים את יתר האטריות , ומהדקים היטב.מניחים צלחת מעל האיטריות ומכניסים למקרר למינימום חצי שעה.

לאחר חצי שעה, מסירים את הצלחת ומניחים את המחבת על להבה נמוכה, מטגנים עד הזהבה (ניתן לבדוק עי הרמת השוליים את הגוון) הופכים את הכנאפה על צלחת ומחזירים למחבת, מטגנים עד הזהבה. שופכים את הסירופ, מפזרים פיסטוקים ובתאבון .

סרטון הכנה מחכה לכם למטה:

כתיבת תגובה