טבחה אפונה וקציצות


כשאני מכינה מפרום אני תמיד מכפילה כמויות של המילוי ולמה? כי זאת הקציצה הכי טעימה בתבל🙌🏻
הילדים שלי משוגעים על הקציצה הזאת. בכל פעם אני מבשלת אותן עם ירק אחר.. הכי טעים בעיניי זה השילוב עם טבחה עסיסית של אפונה וזה מה שהכנתי היום. קציצות של מפרום בלי מפרום. במקום קוסקוס הכנתי בורגול דק שזה בכלל הולך להפתיע אתכם יופי!!
המתכון אולי נשמע מורכב והשם שלו ארוך אבל אתם הולכים להתבדות.
המתכון הזה הוא כמו שאר המתכונים שלי, קל פשוט וטעים.
אגב, ניתן להכין את אותה המנה עם נתחי עוף, ראו הערות בסוף המתכון


המרכיבים לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון (צלעות מצוין)
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
גבעול סלרי קצוץ ( כולל העלים )
גזר בינוני קלוף ומגורד דק
בצל בינוני קצוץ
תפו׳א קטן מגורד דק/טחון
2 כפות פירורי לחם
מלח לפי טעם,
חצי כפית פלפל
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום
חצי כפית בהרט
מעט קינמון

לרוטב:
שקית אפונה עדינה קפואה
בצל גדול קצוץ
1 גבעול סלרי קצוץ ( כולל העלים )
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
פחית עגבניות קצוצות משימורים
כף פפריקה מתוקה, רבע כף כורכום, חצי כף בהרט, רבע כף קינמון, מלח (לפי טעם),חצי כפית פלפל
5-6 כפות שמן

קוסקוס בורגול:
כוס בורגול דק
כוס מים רותחים
2-3 כפות שמן
מלח

אופן ההכנה:
בקערה מניחים את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ 10 דקות.

מוסיפים סלרי, תפוחי אדמה וגזר ומטגנים עוד 3-4 דקות.

מוסיפים תבלינים ועגבניות קצוצות ומערבבים.

לאחר כ 2 דקות מוסיפים את האפונה , מערבבים ומוסיפים 2.5 כוסות מים רותחים.
מנמיכים להבה ומכסים את הסיר.

יוצרים קציצות ומכניסים אותם לסיר.
מבשלים על להבה בינונית עם מכסה סגור כשעה ורבע.

מכינים את הבורגול:
בקערת זכוכית מניחים את הגרישה השמן המלח והמים ומערבבים.

מכסים במגבת ומניחים בצד לרבע שעה. מערבבים בעזרת מזלג ומכניסים למיקרו ל 2 דקות. בתאבון.

הערות למתכון:
להכנה עם נתחי עוף, כרעיים/שוקיים
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מטגנים קלות ומוסיפים את נתחי העוף.
צורבים את נתחי העוף היטב משני הצדדים. מוסיפים את שאר הירקות , תבלינים וממשיכים לפי המתכון.

5 תגובה

  • אתי
    Posted 22 בספטמבר 2022 23:23 0Likes

    היי ניתן להכין עם שעועית ירוקה במקום אפונה?

  • ‫אושרת
    Posted 10 באוקטובר 2022 14:41 0Likes

    יצא מעולה. רך וטעים!!!

  • מירי
    Posted 4 בדצמבר 2022 19:00 0Likes

    אפשר להוסיף ביצה לבלילה של הקציצות?

כתיבת תגובה