חלות קורנפלור

לפני כמה שנים הכנתי לילדים המבורגר ביתי וכמובן גם לחמניות ביתיות. אל תשאלו למה כי אני לא זוכרת הוספתי 2 כפות גדושות קורנפלור לבצק. אמרתי לעצמי מה כבר יכול להיות.. כבר בהכנת הבצק הבנתי שמדובר בשוס. הבצק היה רך ואוורירי כמו ענן. מפה לשם יצאו לחמניות מטורפות. החל מאותו היום הלחמניות האלה הפכו לדיירות קבע בבית שלנו. לפני כשנה, בסגר הראשון בעקבות הקורונה נוצר ביקוש עצום לחלות באינסטגרם שלי. החלטתי שאני מכינה חלות מהבצק של הלחמניות ובעצם למה לא?! איך לא חשבתי על זה עד אותו היום??? העליתי מתכון לאינסטגרם ומאז כולםםםם מכינים חלות קורנפלור/לחמניות ומה לא בעצם?! חלק אפילו הכינו מהבצק הזה עוגות שמרים והתוצאה מדהימה! מוזמנים לנסות ולהבין במה מדובר.. מצרפת לכם סרטון קליעה קל ופשוט לחלה מ 7 רצועות. לא להיבהל זה רק נשמע גרנדיוזי.

המרכיבים:
1 קג קמח לחם/כוסמין לבן/קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
כף מלח
100 מל /חצי כוס שמן
550 מל מים
למריחה:
ביצה מהולה עם כפית דבש
לקישוט:
שומשום/פרג/קצח וכו’

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים לפי הסדר הבא, שמרים, סוכר, קמח ומערבבים. מוסיפים את הקורנפלור המים השמן והמלח. לשים במשך 10 דקות!!
יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה משומנת. מגלגלים את הבצק בשמן ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים עד הכפלת נפח, כשעה ( בחורף יותר)
מורידים את הבצק למשטח עבודה.


מחלקים לכדורים לפי המשקל הרצוי, מכסים ושמים למנוחה של 25 דק.
ללחמניות יוצרים כדורים במשקל 80-100 גרם

במידה ומכינים חלות, מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 130 גרם כל כדור. יוצרים מכל כדור רצועה וקולעים חלות.

מתפיחים כ חצי שעה או עד הכפלת נפח

מורחים ביצה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות , חום סטטי (עליון תחתון)

חלת קורנפלור מוזהבת

סרטון קליעה לחלה מ 7 רצועות


18 תגובה

  • שירה
    Posted 27 בספטמבר 2021 13:08 0Likes

    סוף,סוף יש אתר🤩.
    הבצק לחלות קורנפלור בהתפחה ראשונה. איזה כיף!

  • ליטל
    Posted 2 בינואר 2022 0:37 0Likes

    הכנתי השבת פעם ראשונה תחלות שלך ויצא פשוט וואו כמו עננים טעים בטרוף אז תודה על המתכון המוצלח 💗

  • שריתלוי
    Posted 22 בינואר 2022 11:16 0Likes

    היי אני מכינה את
    החלות קורנפלור שלך כבר מעל לשנה והם פשוט וואו!!
    רציתי לשאול אם אפשר גם עם קצח חיטה מלאה? 🙏

    • ענת אלישע
      Posted 16 בפברואר 2022 22:43 0Likes

      אפשרי אבל עד 300 גרם לק’ג קמח ולשים לב לכמות המים. תוודאי שהבצק רך ונעים

  • ענבל קלה
    Posted 18 במרץ 2022 18:03 0Likes

    היי, האם המתכון הנוכחי מתאים לעשות לחמניות המבורגר? אם כן כמה גרם כדאי לעשות בכל כדור?

  • אהובה
    Posted 3 באפריל 2022 13:01 0Likes

    היללו אותי בשבת ולא האמינו שחלות כאלו מוצלחות יכולות לצאת באפייה ביתית 😉
    חילקתי לכדורים של 225 גרם ואפיתי שתי חלות גדולות מארבע רצועות
    תודה לך ענתי, את מהממת!

    • ענת אלישע
      Posted 4 באפריל 2022 22:32 0Likes

      אלופההה

      • ליאת
        Posted 26 באפריל 2022 14:10 0Likes

        לא כתוב כמה זמן לאפות בתנור

        • ענת אלישע
          Posted 26 באפריל 2022 19:03 0Likes

          נכון כי כל תנור והחום שלו!! אופים עד הזהבה, לא פחות מ 20 דק’ ולהשגיח

      • איתמר
        Posted 18 בנובמבר 2022 13:57 0Likes

        מתכון מעולה! פעם שלישית שאני מנסה ויוצאות חלות מעולות. לא משנה איזה קמחים אני מערבב (כוסמין / מלא / לבן, מה שיש. כמובן שהמים משתנים בהתאם) ויוצא מצויין
        תודה רבה !

  • הינדי
    Posted 26 באפריל 2022 19:15 0Likes

    נראה מושלם!!!
    האם אפשר להשתמש עם נוזל אחר במקום מים? לדוג מיץ פירות

  • קוראל
    Posted 29 באפריל 2022 11:33 0Likes

    אפשר להקפיא את הלחמניות האלו?

  • הדר
    Posted 10 במרץ 2023 6:52 0Likes

    שלום
    אני מכינה השבת הזו את החלות שלך ורציתי לשאול האם אפשר לשים את הבצק במקרר להתפחה כי אני לא יהיה בבית במשך 5 שעות?

כתיבת תגובה