חלות מתוקות

בחגים אני אוהבת להכין חלות מתוקות אבל לא מאוד! אני מאזנת עם המלח.. את החלות האלה הכנתי לכיפור בציפייה לצאת כיפור שאז אני נוהגת לחמם אותן ולאכול עם חמאה ומעט ריבה. הן טעימות כל השנה אבל בחגים הן מככבות אצלי

קמתי הפוכה היום, כנראה ריג׳קטים של הצום שעבר מעולה. אז אני זורמת עם ההרגשה, לא רבה עם עצמי. נכנסתי למטבח ומה שייצא אני מרוצה. כך או אחרת זה לא שישי בלי חלות!! שבת מבורכת לכולם

המרכיבים:
1 ק׳ג קמח לחם/חלה/כוסמין לבן/לבן
2 כפות שמרים יבשים
150 גרם סוכר (חד פעמי קר מלאה)
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
500-550 מל מים קרים (קמח לבן 500 מל יספיקו)
כף מלח

למריחה:
חלמון ביצה , כף מים, כפית דבש

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים מים סוכר ושמרים ומערבבים. מוסיפים קמח ושמן ולשים במהירות בינונית 5 דקות. מוסיפים מלח ולשים עוד 7 דקות.
יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת. משמנים גם את הבצק.
מתפיחים שעה או עד הכפלת נפח.
מחלקים לכדורים במשקל הרצוי, 120-150 גרם לחלות. 100 גרם ללחמניות. מכסים ומתפיחים כ 25 דקות.
מרדדים את הכדורים ויוצרים רצועות. קולעים חלות/לחמניות ומתפיחים עוד 35 -40 דקות/הכפלת נפח. מברישים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות חום סטטי (עליון תחתון) עד הזהבה.

חלת מפתח

1 תגובה

  • דינה
    Posted 3 באפריל 2023 13:55 0Likes

    הי ענת,
    האם אפשר להתפיח התפחה ראשונה לילה במקרר? אם כן, עד כמה שעות במקרר? והאם להקטין כמות שמרים?
    תודה

כתיבת תגובה