חלה ללא גלוטן

חלה כשרה לפסח זה כבר השיא. הכנתי בחיי כבר כמה וכמה סוגי לחמים בפסח ויכולה לומר לכם שהלחם הזה זה השיא!
יש היום שמרים טריים כשרים לפסח שנמכרים בסופרים במקררים (בכל סופר)
סוגי הקמח ללא גלוטן רק הולכים ומשתפרים וכך נולדה החלה שלי..
השתמשתי בקמח מולינו ירוק שנמכר בסופרים או בחנויות שמתמחות במוצרים ללא גלוטן.
חיפוש קטן בגוגל ואתם שם. דייקתי לכם את המתכון כך שאין מצב לטעויות.
אגב, ניסיתי את המתכון עם קמח אחר וזה לא הלך!
אני אפיתי בתבנית מתכת גדולה 30*10 . אפשר להכין בשתי תבניות קטנות יותר ואז יתקבלו 2 חלות

המרכיבים לחלה /לחמניות:
500 גרם קמח מולינו ירוק ללא גלוטן
25 גרם שמרים טריים כשל”פ
400 מל מים פושרים
1 ביצה שלמה + חלמון
1/4 כוס שמן
2 כפות סוכר
1/2 כף סילאן
1/2 כף מלח

מעל החלה/לחמניות:
חלמון ביצה + כפית סילאן
שומשום

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח שמרים וסוכר ומערבבים קלות.
מוסיפים את הביצה והחלמון, הסוכר השמן והמלח ולשים במהירות בינונית כ 5 דק’.
בין לבין עוצרים את המיקסר ובעזרת מרית מגרדים את הצדדים והתחתית וממשיכים ללוש.
במידה ומכינים בתבנית אינגליש מתכת אז משמנים ומרפדים בנייר אפייה.
במידה ומכינים לחמניות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
משמנים את הידיים ואת משטח העבודה.
מורידים את הבצק ומשמנים גם אותו!
הבצק דביק וזה תקין לגמרי, זו הסיבה לשמן.
מחלקים את הבצק ל 3 ויוצרים רצועות או ל 10 רצועות ללחמניות (קטנות יותר)
קולעים צמה ומניחים בתבנית. מכסים במגבת/ניילון נצמד.
לחמניות מניחים בתבנית האפייה במרווחים ומכסים.
מניחים כלי עם מים חמים בתחתית התנור (כבוי!) ומכניסים את התבנית להתפחה של שעה או עד הכפלת נפח.
מוציאים את התבנית והכלי עם המים ומחממים תנור ל 210 מעלות (חום סטטי)
מורחים את הלחם בביצה ומפזרים שומשום.
מכניסים את הלחמים לתנור ואופים כ 20 דק’ .
לאחר מכן מורידים ל 180 מעלות ואופים עוד כ 15 דק’ או עז הזהבה.
מכסים את החלות מיד כשהן יוצאות מהתנור ומצננים.



כתיבת תגובה