ימים עמוסים עוברים עליי אבל תודה לאל, עמוסים בטוב. כבר הספקתם להכיר אותי, חובבת מתכונים קלילים וטעימים אנוכי.
בימים כאלה עמוסים על אחת כמה וכמה. המתכון הזה ישן נושן , עוד מהימים שרק התוודענו לחרדל גרגירים..
הגיע הזמן לחדש אותו ולתת לו במה כי הוא סופר טעים וסופר קל להכנה.
המרכיבים ל 4 סועדים:
800 גרם רצועות חזה עוף
5-6 כפות שמן זית
פלפל צ’ילי חתוך לטבעות דקות
2 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות
2 כפות חרדל דיז’ון גרגירים או חלק
5 שיניי שום כתושות
כפית ג’ינג’ר טרי מגורד דק
4 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב סויה מתוקה
4 כפות דבש
מלח ופלפל שחור (לפי טעם)
כוס מים
אופן ההכנה:
מחממים שמן במחבת ומטגנים את רצועות חזה העוף
(רק עד שינוי גוון) מוציאים לצלחת ומניחים בצד.
מוסיפים למחבת את שאר המרכיבים, מקפידים לערבב בין לבין.
מוסיפים את המים. מבשלים כ 12 דק’ או עד צמצום חלקי של המים.
מוסיפים את רצועות חזה העוף לרוטב.
מערבבים ומשלים עוד כ 3-4 דק’.
מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
2 תגובה
לימור
היי ענת תודה על מתכונים מצוינים
אני רוצה להכין אבל איו לי רוטב סויה מתוקה
יש לי רוטב סויה רגיל
מה לשים במקום? תודה
ענת אלישע
להוסיף 2 כפות סילאן וכף רוטב סויה רגיל