חזה עוף ברוטב חרדל ודבש

ימים עמוסים עוברים עליי אבל תודה לאל, עמוסים בטוב. כבר הספקתם להכיר אותי, חובבת מתכונים קלילים וטעימים אנוכי.
בימים כאלה עמוסים על אחת כמה וכמה. המתכון הזה ישן נושן , עוד מהימים שרק התוודענו לחרדל גרגירים..
הגיע הזמן לחדש אותו ולתת לו במה כי הוא סופר טעים וסופר קל להכנה.

המרכיבים ל 4 סועדים:

800 גרם רצועות חזה עוף
5-6 כפות שמן זית
פלפל צ’ילי חתוך לטבעות דקות
2 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות
2 כפות חרדל דיז’ון גרגירים או חלק
5 שיניי שום כתושות
כפית ג’ינג’ר טרי מגורד דק
4 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב סויה מתוקה
4 כפות דבש
מלח ופלפל שחור (לפי טעם)
כוס מים


אופן ההכנה:
מחממים שמן במחבת ומטגנים את רצועות חזה העוף

(רק עד שינוי גוון) מוציאים לצלחת ומניחים בצד.
מוסיפים למחבת את שאר המרכיבים, מקפידים לערבב בין לבין.
מוסיפים את המים. מבשלים כ 12 דק’ או עד צמצום חלקי של המים.

מוסיפים את רצועות חזה העוף לרוטב.
מערבבים ומשלים עוד כ 3-4 דק’.
מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

2 תגובה

  • לימור
    Posted 6 באוגוסט 2022 20:41 0Likes

    היי ענת תודה על מתכונים מצוינים
    אני רוצה להכין אבל איו לי רוטב סויה מתוקה
    יש לי רוטב סויה רגיל
    מה לשים במקום? תודה

כתיבת תגובה