חגיגה בתבנית

עוד מנה מאולתרת שהתבררה כהצלחה מסחררת!! שילוב של ירקות תבלינים ועוף הניב מנה מופלאה שכמעט וגרמה לנו לרקוד..
כמה פשוט ככה טעים וכמו שאתם כבר יודעים, סופר קל להכנה.

המרכיבים:
6 מנות עוף (שוקיים/ירכיים/כרעיים)
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 יח בטטה קלופות וחתוכות
1/2 כרוב גדול חתוך לפרוסות עבות
ראש שום גדול

תבלינים:
כף גדושה פפריקה מתוקה
כף תבלין גריל עוף
חצי כפית פלפל לבן
חצי כפית כורכום
כפית מלח (לפי טעם)
5-6 כפות שמן זית
כוס וחצי מים

אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר מותאם לתנור ומניחים את נתחי העוף. צורבים היטב משני הצדדים.
מוסיפים את שאר הירקות בהדרגה וצורבים גם אותם קלות.

מערבבים בקערית את התבלינים עם 2 כפות שמן.
מזליפים את תערובת התבלינים על העוף והירקות.

מוסיפים את המים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה ומבשלים כ 40 דק’.
מחממים תנור ל 200 מעלות טורבו ומעבירים את הסיר לתנור ללא מכסה.
צולים כ 1/2 שעה נוספת ובתאבון.

הערות למתכון:
למי שאין סיר/תבנית מותאמים לגז ותנור מוזמן להכניס את כל המרכיבים לקערה ולערבב היטב (כולל התבלינים) רק את כמות המים לשנות לחצי כוס במקום כוס וחצי. מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי (עליון תחתון) ומכניסים את התבנית ללא כיסוי. צולים במשך כשעה ורבע

4 Comments

כתיבת תגובה