גלילות חצילים במילוי גבינות

את המנה הזאת הכנתי בחג שבועות האחרון והיא פשוט גנבה את ההצגה בכל שולחן שהונחה.. היא טעימה ויש בה טריק שמונע מהגבינות לזלוג החוצה. הנה המתכון המפורט.

המרכיבים:
2-3 חצילים פרוסים (עם הקליפה)
שמן זית להברשה

למילוי:
250 גרם גבינה בולגרית מפוררת
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת (אפשר כל גבינה קשה)
2 בצלים ירוקים קצוצים
חופן עלי בזיליקום קצוצים
פלפל צ׳ילי קצוץ (לא חובה)
3 כפות חציל קלוי (אפשר קנוי)
3 כפות פירורי לחם תבליני מימון
1 ביצה
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
מלח לפי טעם אישי

לרוטב:
צנצנת רוטב עגבניות שרי לשקשוקה של תבליני מימון.
3 כפות שמן זית
מעט מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס״מ.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מברישים בשמן זית משני הצדדים ואופים עד הזהבה קלה.
.
מניחים את כל מרכיבי המילוי בקערה ומערבבים היטב.
.
מניחים פרוסת חציל על משטח העבודה ומוסיפים כף נדיבה מהמילוי.
מגלגלים וממשיכים כך עם השאר.
.
לתבנית עגולה מוסיפים שמן זית, צנצנת רוטב עגבניות שרי לשקשוקה תבליני מימון ומתבלים במעט מלח ופלפל.
מערבבים היטב ומסדרים את גלילות החצילים ברוטב.
.
מכניסים לתנור (חום 200 מעלות) ל 20-25 דקות.
מקשטים בעלי בזיליקום טריים ומגישים.

כתיבת תגובה