את המנה הזאת הכנתי בחג שבועות האחרון והיא פשוט גנבה את ההצגה בכל שולחן שהונחה.. היא טעימה ויש בה טריק שמונע מהגבינות לזלוג החוצה. הנה המתכון המפורט.
המרכיבים:
2-3 חצילים פרוסים (עם הקליפה)
שמן זית להברשה
למילוי:
250 גרם גבינה בולגרית מפוררת
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת (אפשר כל גבינה קשה)
2 בצלים ירוקים קצוצים
חופן עלי בזיליקום קצוצים
פלפל צ׳ילי קצוץ (לא חובה)
3 כפות חציל קלוי (אפשר קנוי)
3 כפות פירורי לחם תבליני מימון
1 ביצה
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
מלח לפי טעם אישי
לרוטב:
צנצנת רוטב עגבניות שרי לשקשוקה של תבליני מימון.
3 כפות שמן זית
מעט מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס״מ.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מברישים בשמן זית משני הצדדים ואופים עד הזהבה קלה.
.
מניחים את כל מרכיבי המילוי בקערה ומערבבים היטב.
.
מניחים פרוסת חציל על משטח העבודה ומוסיפים כף נדיבה מהמילוי.
מגלגלים וממשיכים כך עם השאר.
.
לתבנית עגולה מוסיפים שמן זית, צנצנת רוטב עגבניות שרי לשקשוקה תבליני מימון ומתבלים במעט מלח ופלפל.
מערבבים היטב ומסדרים את גלילות החצילים ברוטב.
.
מכניסים לתנור (חום 200 מעלות) ל 20-25 דקות.
מקשטים בעלי בזיליקום טריים ומגישים.