בשר עם חצילים/אנגרייה

מאז שהחלה המלחמה אנחנו דואגים להביא את חמותי אלינו שתנוח קצת מהאזעקות. היא גרה בחולון ובכל פעם שיש אזעקה היא יוצאת לחדר המדרגות. בנתניה רגוע אז בשבתות היא נחה אצלנו. השבת רציתי להפתיע אותה והכנתי תבשיל עיראקי אסלי שהיא מכינה לנו בארוחות שישי, תבשיל בשר עם חצילים והמוןןן נענע. אחד הטעימים בפער! לצערי היא החליטה להישאר בבית השבת אבל לפחות יצא מזה משהו טוב כי סוף סוף צילמתי לכם את הסיר ויש לי זמן להעלות לכם מתכון. אגב, במקור את החצילים מטגנים לפני הבישול אבל אני החלטתי להקליל מעט את המנה אז אני אופה את החצילים בתנור. בא לכם לטגן? גם סבבה.

המרכיבים:
1 קג קוביות בשר אונטריב/אסאדו/שריר/צלי כתף
2 חצילים בינוניים קלופים חלקית וחתוכים לפרוסות בעובי של 2 סמ
10-12 שיניי שום קלופות
2 עגבניות קלופות ופרוסות
צרור עלי נענע שטופים היטב
כף גדושה רסק עגבניות
לימון שלם סחוט
2 כפות סוכר
כפית מלאה מלח
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור/לבן
1/3 כוס שמן

אופן ההכנה:
מחממים מעט שמן בסיר ומוסיפים את קוביות הבשר. מתבלים במעט מלח ופלפל וצורבים היטב.
מוסיפים כ 3.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומנמיכים להבה. מבשלים כ 205-3 שעות או עד ריכוך מלא של הבשר.
(ניתן לזרז את התהליך בסיר לחץ, מבשלים חצי שעה מרגע יציאת סילון הלחץ)

מחממים תנור ל 220 מעלות טורבו
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מתחזים בנדיבות ספריי שמן על נייר האפייה.
מניחים את פרוסות החצילים ומתיזים ספריי שמן גם מעליהם.
אופים עד הזהבה עמוקה.

בסיר רחב מניחים שמן ואת שיניי השום, העגבניות הקלופות, חצי מכמות הנענע והתבלינים (כולל הלימון ורסק העגבניות).
מטגנים במשך כמה דק’.

מוסיפים את קוביות השר יחד עם הנוזלים לסיר ומסדרים ביניהם את פרוסות החצילים.
מוסיפים את יתרת עלי הנענע. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מבשלים כחצי שעה על להבה גבוהה או עד צמצום של הרוטב.
מגישים לצד אורז לבן.

6 תגובה

  • שף כהן מרדכי
    Posted 30 באוקטובר 2023 6:11 0Likes

    היי ענת

    2 כפות סוכר ??

    מה הרעיון ?

  • גיא
    Posted 30 באוקטובר 2023 8:33 0Likes

    כמה זמן מבשלים את הבשר על אש קטנה? יש כנראה שגיאה בהוראות

  • יופי
    Posted 30 באוקטובר 2023 12:47 0Likes

    כל מתכון בצבע❤️

  • יופי
    Posted 3 בנובמבר 2023 12:38 0Likes

    היי ענת, מכינה עכשיו
    לא כתוב כמה נוזלים, איזה נוזלים? של הבשר או מים רגילים?

כתיבת תגובה