בצלים ממולאים חגיגיים

נתחיל מסה שחובה עליכם לשמור את הפוסט ואתם בוודאות תרצו לחזור אליו ואזזזז אתם תשלחו לי מיליון הודעות שאתם לא מוצאים ואין את המתכון. אז תשמרו טוב?! יופי
המתכון הזה מזמןןן בהיילייטס יחד עם שוק טלה. הפעם הוספתי צלעות כבש בתחתית הסיר ואין לכם מושג מה יצא. זה רק נראה מורכב אבל זה סופר פשוט
אני מתארחת החג אז מצאתי זמן לכתוב לכם מתכון.. נא להגיב בהתאם
חג סוכות שמח במיוחד לכולכם

המרכיבים:
3 צלעות כבש חתוכות לקוביות (ללא עצם)
8-10 בצלים בינוניים קלופים וחרוצים עד המרכז

למילוי:
2 כוסות אורז עגול שטוף ומסונן
1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ
1/4 צרור כוסברה קצוץ
1/4 צרור נענע קצוץ
2 בצלים ירוקים קצוצים דק!
2 כפות רכז רימונים
2 כפות סילאן טבעי
כף דבש
לימון שלם סחוט
כף רסק עגבניות
כפית שטוחה מלח, חצי כפית פלפל, כפית בהרט
4 כפות שמן זית

לרוטב:
3 כפות רכז רימונים, 2 כפות סילאן, כף דבש, חצי כפית בהרט, כפית מלח, חצי
כפית פלפל , 5 כפות שמן זית.

אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר ומכניסים את הבצלים החרוצים. מבשלים כ 15-17 דקות. מסננים ומצננים.
מערבבים את כל מרכיבי המילוי.

מפרידים את גלדי הבצל ומניחים כפית מילוי על כל גלד. מגלגלים ומניחים כשהסגירה כלפי מטה. ממשיכים כך עם השאר.

מחממים סיר עם מעט שמן זית וצורבים היטב את קוביות הצלעות. מתבלים במעט מלח ופלפל. מסדרים את הבצלים הממולאים מעל הצלעות בצורה צפופה!!

מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב ושופכים מעל הבצלים. מוסיפים מים כמעט עד כיסוי מלא.

מכסים בנייר אפיה רטוב ומעל רדיד אלומניום. מביאים לרתיחה על הגז ומעבירים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לשעה וחצי. מסירים ניירות וצולים עד הזהבה קלה.

40 תגובה

  • עינבר לנדאו
    Posted 23 בספטמבר 2021 21:30 0Likes

    ענת את מדהימה !!!! מתכון מדהים כמו כל שאר המתכונים שלך, מומלץ בחום!! אין עליך בלוג מדהים ❤️

  • חלי
    Posted 25 בספטמבר 2021 12:52 0Likes

    ענת יקרה, ברכות על הבלוג החדש. זכינו! האם ניתן לשלב במילוי בשר טחון? אם כן, מה הכמות והאם התבלינים משתנים?

    • ענת אלישע
      Posted 25 בספטמבר 2021 12:54 0Likes

      תודה רבה אהובה וכן אפשר, תוסיפי למילוי 300 גרם בשר בקר טחון

  • ענבר
    Posted 16 באוקטובר 2021 2:54 0Likes

    בד”כ אני מכינה בצלים ממולאים עם בשר ברוטב אדום. החלטתי היום לגוון ולהכין את המתכון הזה ויצא מדהים. טעים ברמות אחרות והריח שמילא את הבית היה חלומי. מתכון שיהפוך למנה קבועה אצלנו. תודה רבה.

  • דור דוד
    Posted 21 באוקטובר 2021 17:28 0Likes

    מתכון נדיר שמרתי בספר

  • שירלי בר
    Posted 31 באוקטובר 2021 19:35 0Likes

    מקסימה שכמותך
    אוהבת את הבלוג שלך, הכל אסטתי ועדין, נהנית מכל מתכון שאת מעלה
    תודה👌👌👌👌👌

  • נטע איסטריק
    Posted 23 בנובמבר 2021 14:02 0Likes

    מתכון מדהים!! תודה רבה
    האם יש אופציה במקום צלעות כבש לשים אסאדו ? אם כן מה הכמות והאם לשים אסאדו על העצם
    תודה מראש ויום מקסים

    • ענת אלישע
      Posted 25 בנובמבר 2021 13:12 0Likes

      הבעיה היא שזמני הבישול שונים. אסאדו צריך יותר זמן בישול בכדי להתרכך

  • ניב
    Posted 26 בינואר 2022 12:38 0Likes

    היי נעים מאוד להכיר !!! וואוו וואוו אין מתכון אחד בבלוג שלך שלא מעורר חושים וגורם להפשיל שרוולים ..המתכונים אליפות!!!! והטעמים ?מחברים זיכרונות ילדות להווה תודה לך יקירה🙂 תבורכי💝

  • מיטל
    Posted 9 בפברואר 2022 23:33 0Likes

    ענת היקרה ♥️
    האם אפשר לעשות את המתכון הנ”ל עם אורז מלא עגול?

  • חיה
    Posted 10 בפברואר 2022 17:09 0Likes

    היי ענת המוכשרת!
    אני רוצה להכין ללא בשר בתחתית. האם יש לשנות משהו במתכון?

  • פז
    Posted 8 באפריל 2022 19:43 0Likes

    היי ענת אהובה!
    האם יש אפשרות להכין עם בשר טחון בלבד?
    והאם ניתן להמיר משהו אחר במקום הרימונים( גרה בחול ולא מצאתי כאן) תודה לך:)

    • ענת אלישע
      Posted 11 באפריל 2022 19:52 0Likes

      אפשרי בהחלט יקירה ובמקום הרימונים שימי כף לימון סחוט וכף סילאן

  • ריקי
    Posted 13 באוגוסט 2022 16:05 0Likes

    תודה רבה!!! כבר בדרך לתנור!
    נשאר לי מילוי, מה עוד את מציעה להכין ממנו?

  • אבנר
    Posted 27 באוגוסט 2022 17:11 0Likes

    מה גודל הסיר או כמה שכבות בצל ממולא את שמה בסיר?

    • ענת אלישע
      Posted 18 באוקטובר 2022 13:22 0Likes

      קוטר הסיר 32 ואם אין אז אפשרי בשכבות

      • ספיר
        Posted 31 במרץ 2023 18:49 0Likes

        יש אפשרות לוותר על שלב הרתיחה על הגז ולאפות בתוך תבנית בתנור?

  • אילן
    Posted 23 בספטמבר 2022 13:11 0Likes

    הי נשארו לי בצלים מבושלים לאחר שסיימתי למלא את הסיר מה אפשר לעשות איתם?

  • נילי
    Posted 24 בספטמבר 2022 22:08 0Likes

    הי ענת, בעלי חיפש מתכון לבצלים ממולאים וכמובן שישר חיפשתי אצלך. הוא עשה את המתכון בלי בשר ויצא מעולה. לא נשאר אפילו אחד בסוף הארוחה. הכי כייף לעקוב אחרייך❤️
    שנה טובה🍎🍯

  • שחר
    Posted 12 באוקטובר 2022 22:17 0Likes

    היי ענת נשמע מדהים רוצה להכין האם אפשר עם בצל סגול והאם אפשר בשר צלעות במקום?

  • שיר
    Posted 16 באוקטובר 2022 12:55 0Likes

    מכינה קבוע בשבתות. מנה נהדרת!!

  • שיר
    Posted 8 באפריל 2023 17:03 0Likes

    אשמח לעזרה
    אם אני רוצה לשים בשר טחון במילוי צריך לטגן אותו קודם לכן? או לחלופין אפשר להשתמש בצוואר כבש במקום הצלעות?

  • ורוניקה
    Posted 10 באפריל 2023 21:47 0Likes

    היי
    רוצה במקום צלעות לשים בשר טחון בבלילה
    צריך לטגן לפני? מה הטיפול?

  • סמדי
    Posted 12 בספטמבר 2023 22:04 0Likes

    אורז של סושי איפשר להשתמש ?
    תודה רבה מתכונים אליפות ❤️

כתיבת תגובה