אחת המנות היותר אהובות אצלי בבית היא ממולאים! לא מעניין אותם מה העיקר שיהיה סיר ממולאים. בשישי האחרון הכנסתי סיר בצלים ממולאים, הפעם עם בשר ותיבול מעניין.. התוצאה לא פחות ממטורפת!! טיפ קטן ממני, אל תעמיסו את גלדי הבצלים במילוי, קחו בחשבון שהם מתנפחים בבישול ובנוסף, באמצע הדרך בדקו את הסיר בכדי לוודא שלא חסר נוזלים, במידה וכן הוסיפו חצי כוס.
המרכיבים:
8 בצלים בינוניים
.
למילוי:
כוס וחצי אורז עגול/יסמין
300 גרם בשר בקר טחון
3/4 כוס ירק קצוץ (פטרוזיליה, נענע, שמיר, כוסברה)
2 עגבניות קלופות וקצוצות
כפית פירורי לחם
שן שום מגורדת דק
כף סילאן טבעי
2 כפות רכז רימונים
כף סוכר חום כהה
לימון שלם סחוט
כפית רסק עגבניות
כפית מלאה מלח (לפי טעם אישי)
כפית פלפל שחור
4 כפות שמן זית/אחר
.
לרוטב:
כפית רסק עגבניות
כף סילאן טבעי
2 כפות רכז רימונים
שן שום מגורדת
כפית סוכר חום
לימון שלם סחוט
מלח לפי טעם אישי
כפית פלפל שחור
1/3 כוס שמן זית/אחר
2.5 כוסות מים רותחים
.
אופן ההכנה:
משרים את האורז במים רותחים לשעה
.
מביאים סיר עם מים לרתיחה.
בעזרת סכין חורצים את הבצלים לאורכם ומכניסים למים. מבשלים כ 10 דקות.
מסננים ומפרקים את הבצלים לגלדים.
.
מסננים את האורז ומערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי עד איחוד.
.
ממלאים את גלדי הבצל במילוי (לא להעמיס) מגלגלים וסוגרים.
מסדרים את הבצלים בסיר בצפיפות כאשר הסגירה מופנית כלפי מטה.
.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה למעט המים.
בעזרת כף מניחים את הרוטב על הבצלים ומורחים אותו על כל הבצלים.
יוצקים את המים ומכסים את הסיר.
מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית נמוכה כחצי שעה.
במקביל מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי.
.
מסירים את מכסה הסיר ומניחים נייר אפייה רטוב ובחוט מעל הבצלים.
אוטמים את הסיר עם רדיד אלומניום ומכניסים לתנור לשעה ורבע.
מומלץ לוודא שלא חסר מים באמצע הדרך.
מסירים את הניירות וצולים כ 15 דקות או עד הזהבה.
.



