אחרי שתכינו ותאכלו את הבורקס הזה לא תרצו לקנות לעולם בורקס מוכן. זה רק נראה מורכב אבל בפועל זה יותר פשוט מפשוט!! תשמרו לכם את המתכון של הבצק ותמלאו אותו בכל מילוי שבא לכם. חלבי/בשרי/פרווה , הכל הולך.
הבצק מורכב משלושה מרכיבים בלבד! קמח, מים ומלח. כך בעצם מכינים בצק פילו בבית. בהמשך אלמד אתכם עוד שיטה לפתיחת הבצק.. הפעם נתחיל מהקל. שימו לב, הבצק הזה מצריך סבלנות היות ואין בו חומרי התפחה כך שאם תנסו לפתוח את הכדורים לפני הזמן הבצק ייקרע לכם. בזמן המנוחה הבצק הופך לאלסטי ונוח לעבודה.
שלא תגידו שלא אמרתי, תכפילו כמויות וכן ניתן להקפיא את הבורקס לפני האפייה.

המרכיבים לבצק (9-10 יח’):
500 גרם קמח לחם/קמח פיצה/קמח לבן
350 מל מים (מי ברז)
כפית מלאה מלח

המרכיבים למילוי:
800 גרם בשר בקר טחון
בצל לבן גדול קצוץ
4 שיניי שום כתושות/מגורדות דק
6-8 עלי מנגולד שטופים וקצוצים (כולל הגבעול)
כף אריזה חריפה/מתוקה
כפית גדושה רסק עגבניות
כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח (לפי טעם אישי)
4 כפות שמן זית

להשריית הבצק:
כוס שמן

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את מרכיבי הבצק ולשים במהירות נמוכה 10 דק’.
יוצקים כוס שמן לתבנית עמוקה.
יוצרים כ 10 כדורים מתוחים ומניחים במגש עם השמן.
מגלגלים את הכדורים כך שיכוסו בשמן משני הצדדים.
מכסים את המגש בניילון נצמד ומניחים בצד למינימום שעתיים וחצי!!

הכנת המילוי:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ והשום.
מטגנים כ 10 דק’ ומוסיפים את הבשר. מטגנים גם אותו עד אידוי הנוזלים.
מוסיפים את המנגולד הקצוץ והתבלינים וממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים לחלוטין. מצננים.

הכנת הבורקס:
בעזרת הידיים פותחים כל כדור לעלה דק (כמו מופלטה)
מקפלים שוליים תחתונות בלבד ומניחים מילוי בשר בנדיבות לכל האורך.
מגלגלים לנחש ארוך ויוצרים שבלול.

שימו לב לקיפול השוליים התחתונות

מניחים את הבורקסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
מפזרים שומשום על הבורקסים ואופים עד הזהבה עמוקה (כ 35-40 דק’)
מומלץ להגיש לצד טחינה וסלט עשיר.

לסרטון ההכנה:

10 תגובה

  • לי
    Posted 27 בפברואר 2023 16:03 0Likes

    היי ענת,
    תודה על המתכון, עשית לי חשק להכין 🙂
    למי שמעולם לא הכינה מופלטה, איך פותחים כך את בצק? עם מערוך?
    מה השיטה שלא יקרע? והאם צריך לשמן את המשטח או שהבצק מספיק שמן?
    תודה רבה

    • ענת אלישע
      Posted 11 במרץ 2023 12:59 0Likes

      אני עובדת עם ידיים משומנות. להתחיל מהמרכז בתנועות סיבוביות כלפי חוץ וגם אם מקרע זה בסדר

  • נעמי
    Posted 2 במרץ 2023 6:47 0Likes

    האם זה הגיוני שבמתכון של הבצק אין שמרים או אבקת אפיה?

  • שירי
    Posted 3 במרץ 2023 8:05 0Likes

    ענתוש ואם אין זמן להכין בצק איזה בצק מוכן יתאים ?

  • חיה
    Posted 25 באפריל 2023 11:56 0Likes

    היי ענת,

    עם מה אפשר להחליף את המגולד?
    יש לי צנוברים, זה יעבוד?

    תודה

    • ענת אלישע
      Posted 1 במאי 2023 11:07 0Likes

      צנוברים לא יכולים להחליף מנגולד, אפשר תרד במקום

  • שרה
    Posted 10 בספטמבר 2023 21:05 0Likes

    היי ענת, סלרי יכול גם לעבוד במקום מנגולד? או עלי סלק?

כתיבת תגובה