אסאדו מפורק בבירה וסילאן

אם חיפשתם מנה שתגנוב את ההצגה אז הגעתם למקום הנכון! האמת, המנה הזו מותאמת לכל השנה, לחגים, לשישי בצהריים או סתם לאירוח כי היא ללא ספק אחת הטעימות והקלות להכנה חייבת לציין. חזי הקצב שלי, שלח לי נתח אסאדו ללא עצם וגם הפעם עם הנחיות. את חייבת אבל חייבת להכין את המתכון שאתן לך, העוקבים שלך יתעלפו!! אז ככה, במתכון יש בקבוק בירה וחשוב לי לציין, לא נשאר טעם של בירה והאלכוהול מתנדף במהלך הצלייה כך שהמנה בטוחה גם לילדים😉 הבירה תורמת למרקם וטעמים לא מהיקום הזה, אחרי שתנסו תבינו. אז אם אתם בבית חירות תנו קפיצה לחזי מקצביית הבוטיק ג’וזף שנמצא במתחם M הדרך, תגידו שאני שלחתי אתכם, הוא כבר ידאג לכם ..

המרכיבים:
נתח אסאדו ללא עצם במשקל 1.800-2 קג
בקבוק בירה (330 מל)
כפית מלח ים אטלנטי
כפית גדושה פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
3 כפות סילאן

מרכיבים לסלט:
3 כוסות עלי רוקט
בצל סגול קטן פרוס
כפית גדושה סומאק
כף מיץ לימון
כף שמן זית

איולי חרדל מקוצר:
2 כפיות גדושות מיונז
כפית גדושה חרדל חלק
שן שום כתושה
כך דבש
כף מיץ לימון
כף שמן זית
מעט מלח

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 250 מעלות חום סטטי

מניחים את נתח הבשר בתבנית ומתבלים במלח פלפל ושמן זית.
מעסים היטב את הבשר מכל הצדדים.
מכניסים את התבנית לתנור ל 20 דקות ללא כיסוי.
מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים ל 200 מעלות חום סטטי.

יוצקים את הבירה מעל הנתח ומחזירים לתנור לעוד 25 דקות (ללא כיסוי, לאידוי האלכוהול)
מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את החום ל 130 מעלות חום סטטי.
מרטיבים וסוחטים נייר אפייה ומניחים מעל הנתח.

מניחים 2 שכבות של רדיד אלומיניום מעל התבנית ואוטמים אותה היטב.
מחזירים את התבנית לתנור לעוד 3 שעות.
מסירים את הניירות ובעזרת מזלג מפרקים את נתח הבשר.
מעבירים לסיר את הבשר המפורק עם הנוזלים ומביאים לרתיחה על הגז.
מוסיפים 3 כפות סילאן 100% טבעי ומערבבים.
מבשלים על להבה גבוהה עוד כ 5 דקות.

מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב עד מרקם חלק.
מניחים בקערה את מרכיבי הסלט ומערבבים.
מכינים סנדוויץ׳ ואוכלים בתאבון.

18 תגובה

  • אביטל
    Posted 8 באוקטובר 2022 21:30 0Likes

    נראה מעולה! אבל באיזו בירה להשתמש?

  • קרן
    Posted 8 בנובמבר 2022 21:57 0Likes

    האם אפשר להשתמש בחתיכות אסאדו ולא בנתח?

  • קרן
    Posted 2 בדצמבר 2022 13:06 0Likes

    הכנתי היום. יצא פגז! אחד המאכלים הכי טעימים שטעמתי!

  • צביה
    Posted 9 בינואר 2023 13:07 0Likes

    נראה נפלא! האם ניתן להשתמש בכמות של קילו אסאדו? ואם כן כיצד משנה את הכמויות של יתר המרכיבים/ זמן הבישול?

  • דני
    Posted 11 בינואר 2023 1:04 0Likes

    האם ניתן להכין יום/יומיים מראש ולחמם ?

  • שרון
    Posted 11 בינואר 2023 18:38 0Likes

    נראה מעולה האם מתאים למילוי לחמניות בצק שמרים ממולאות אסאדו?

  • נוי
    Posted 2 בפברואר 2023 8:25 0Likes

    אליפות! אני אכין את זה לשישי הקרוב. מה זה חום סטטי? עליון תחתון ?

  • רלי
    Posted 26 בפברואר 2023 14:35 0Likes

    מתכון מדהים! טעים בטירוף
    הכנתי בשישי וזה יככב עוד הרבה.
    מומלץ בחום

  • שמואל
    Posted 14 בספטמבר 2023 19:43 0Likes

    נראה מצויין
    אם אני רוצה להגיש כחתיכות עם עצם
    אני אמור לשנות משהו במתכון?

  • אילה
    Posted 15 בספטמבר 2023 0:14 0Likes

    אם אין לי בירה מה לשים במקום ?

כתיבת תגובה