אסאדו ברוטב מטבוחה וסלרי

הקצב שלי שלח לי אסאדו סופר טרי ועסיסי!! “לב האסאדו” הוא קורא לנתח. אמרתי לעצמי שנתח כזה מחייב מתכון הולם.
התייעצתי עם העוקבים שלי באינסטגרם ומשום מה אסאדו בעיקר מתקשר לתבשילים מתוקים ואכן יש לי כמה כאלה באתר. הפעם החלטתי ללכת על תבשיל אחר לגמרי. פתחתי את המקרר והרוב ניצח, המוןןן עגבניות וסלרי חורפי טרי.. התכנית המקורית הייתה להכין מטבוחה עם על העגבניות. מפה לשם שילבתי בין השניים ושלחתי לתנור לכמה שעות. את האסאדו תוכלו להחליף לצלי כתף חתוך לקוביות אם תרצו, ייצא מעולה לא פחות.
הערה חשובה: אין תוספת של מים בתבשיל!! העגבניות יגירו נוזלים משלהן בתנור.

המרכיבים:
1.5-1.800 אסאדו חתוך לנתחים בינוניים (אפשר עם העצם ואפשר בלי)
10 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
4-5 גבעולי סלרי חתוכים למקטעים (להשאיר שניים עם העלים)
8 שיניי שום גדולות פרוסות דק
3 יח’ פלפל שושקה קצוצים
2-3 יח’ פלפל ירוק חריף קצוצים
1/3 כוס שמן
כף וחצי פפריקה מתוקה
כפית מלאה סוכר חום כהה
כף שטוחה מלח אטלנטי/אחר (לפי טעם)

אופן ההכנה:

“לב האסאדו”

מחממים סיר מותאם לתנור ולכיריים ויוצקים את השמן.
מניחים את נתחי האסאדו וצורבים היטב מכל הצדדים.

מוסיפים את הפלפלים הקצוצים והשום ומערבבים היטב במשך כ 5 דק’.
מוסיפים תבלינים ומערבבים כ 2 דקות נוספות.
מוסיפים את מקלות הסלרי והעגבניות ומערבבים היטב.

אוטמים היטב את הסיר ולתנור

מחממים תנור ל 150 מעלות חום סטטי.
מרטיבים וסוחטים נייר אפייה ומניחים על התבשיל.
עוטפים את הסיר ברדיד אלומניום ומוודאים שהוא אטום היטב.
ממליצה על שתי שכבות.
מכניסים את הסיר לתנור ל 3.5 שעות או עד ריכוך מלא של הבשר.


2 תגובה

כתיבת תגובה