אוסובוקו עם פול ירוק

את המנה הזאת אני מכינה לרוב עם אסאדו או צלי כתף. הפעם החלטתי לגוון והלכתי על אוסובוקו עסיסי וטרי. הרוטב שהתקבל כתוצאה מהבישול הארוך והנתח המשובח לא פחות ממטורף. למען האמת , תכינו אותו לצד לחם כשר לפסח ( יש מתכון באתר) כי המצות לא עומדות בעוצמה שך הרוטב.. אז כמו שהבנתם, תוכלו להכין את המנה הזאת עם כל נתח לבישול ארוך אחר. ואם כבר מחליפים את האוסובוקו אז אני ממליצה על אסאדו/צלי כתף. אופן ההכנה זהה לחלוטין.
את ההכנה של התבשיל הזה אני ממליצה לפצל לשתיים היות ומדובר בבישול ארוך.
ערב לפני לבשל את הבשר כמעט עד שמוכן ולמחרת להוסיף את את הפול הטרי ולבשל עד שמוכן.

המרכיבים:
3 יח’ נתח אוסובוקו טרי
4 בצלים גדולים פרוסים.
1.800-2 ק’ג פול ירוק טרי (לאחר הקילוף הכמות מצטמצמת משמעותית)
כפית פפריקה מתוקה
כפית כורכום
כפית שטוחה פלפל לבן/שחור
כפית מלאה מלח (לפי טעם אישי)
1/3 כוס שמן זית/אחר.


אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את נתחי הבשר.
מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס וצורבים היטב את הנתחים משני הצדדים ומעבירים לצלחת.

לאותו הסיר מוסיפים את הבצלים והתבלינים ומערבבים במשך כ 10 דק’ תוך כדי טיגון.
מחזירים את הבשר לסיר ויוצקים כ 3.5-4 כוסות מים (כיסוי חלקי של הבשר)
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה למינימום ומבשלים כשעתיים וחצי.


מקלפים את הפול הירוק ומקפידים להשאיר כ 4 פולים עם הקליפה חצויים לשניים.
לאחר שעתיים וחצי של בישול הבשר מוסיפים את הפול הירוק ומבשלים עד ריכוך מלא של הבשר וצמצום הרוטב.
התהליך הזה לוקח כשעה נוספת +-


כתיבת תגובה