חזי הקצב שלי מקצביית הבוטיק ג’וזף, מאתגר אותי כל פעם מחדש! שולח לי נתחים עם הוראות להפעיל את גלגלי הדמיון..
אני לא צריכה יותר מדי, מספיק לי לראות את הנתח, להבין אותו מבחינת זמני בישול ואני על זה. מכאן לבין כל מה שמצטרף לתבנית זה אלתורים של טעמים שבסופו של דבר מניבים תוצאה טעימה במיוחד. על זה תוסיפו את סגנון ה “שגר ושכח” ואתם מסודרים!
תוכלו להכין את המנה הזאת עם אונטריב חתוך לקוביות (שימו לב, זמני הבישול מתקצרים) או כנתח שלם כמו שאני עשיתי ולפרוס אותו בהגשה, לבחירתכם.. בקיצור, אם אתם בבית חרות, תנו קפיצה לחזי הוא כבר ידאג לכם.
המרכיבים:
1.8-2 קג נתח אונטריב שלם
500 גרם מיני דלעת/דלורית/דלעת חתוכה לרבעים
2 אריזות בצלצלי שאלוט קלופים
8-10 שיניי שום קלופות
עלי טימין
תבלינים:
כף דבש
2 כפות סילאן
כף תבלין פילדלפיה
כפית רוטב סויה
4 כפות שמן זית
כף גדושה חרדל דיז׳ון
כפית פלפל שחור גרוס
כף מלח ים אטלנטי
אופן ההכנה:
בקערית מניחים את כל מרכיבי התיבול ומערבבים היטב.
מניחים את נתח האונטריב ויוצקים מעליו חצי מכמות התיבול.
מעסים היטב משני הצדדים.
מניחים את הירקות מסביב לנתח ויוצקים מעל את יתרת התבלינים.
מוסיפים 600 מ״ל מים לתבנית.
מחממים תנור ל 160 מעלות.
מרטיבים נייר אפייה וסוחטים היטב.
מניחים מעל הבשר והירקות ומהדקים בצדדים.
מניחים מעל התבנית שכבת רדיד אלומניום ואוטמים היטב את התבנית.
מכניסים לתנור ל 4 שעות. במידה והנתח עדיין קשה משאירים לעוד כחצי שעה או עד ריכוך של הבשר.
מסירים את הניירות וצולים עוד כ 20 דקות.
פורסים את הנתח בהגשה ויוצקים מעל הפרוסות את הרוטב המופלא







18 תגובה
רעות
תודה ענת. המתכון נראה מעולה. האם ניתן להמיר את הבשר למס 8 (שריר)?
ענת אלישע
אפשרי
היי ענת , האם אפשר להוסיף תפוחי אדמה קטנים לתבשיל ? M
היי ענת , האם אפשר להוסיף תפוחי אדמה קטנים לתבשיל ? מה אפשר במקום תבלין פילדלפיה ?
ענת אלישע
במקום פילדלפיה ניתן להוסיף גריל עוף ואין בעיה עם תפוחי האדמה
יהודית
מה שם הנתח בעברית? איזה חלק ?
ענת אלישע
כך הוא נקרא בעברית
Aviva
מה עושים אם אין לי תבלין פילדלפיה?
ענת אלישע
שימי גריל עוף/תבלין על האש
שרית
היי ענת,
נראה מעולה. ניתן להכין גם עם נתח אנטריקוט? אשמח למתכון מתאים
ענת אלישע
מתאים גם לנתח אנטריקוט
לינוי
באיזה מצב התנור? טורבו? עליון תחתון?
ענת אלישע
עליון תחתון
מורן
האם זה יוצא מתקתק?
ענת אלישע
לא
ג'קי
יצא מעולהההה❤️
מרים
תודה על המתכון. רוצה לנסות אותו. יש לי 2 שאלות
אני מתכננת לבשל רק קילו בשר, אז לחלק את כל התבלינים והמים בחצי?
ושאלה נוספת : יש לי סירים עם מכסים שמתאימים לתנור, צריך לכסות גם בניר אפיה?
תודה
מרים
ענת אלישע
לגבי התבלינים הייתי מורידה רבע כמות ולגבי נייר האפייה להשאיר ולהניח מעל את המכסה
לימור
היי, בטעות הביאו לי בשר חתוך לקוביות
זה יצא טוב או מתאים לתבשיל?
תודה