תיכף פורים ומסתבר שעדיין לא העליתי לכם לאתר את המתכון לאוזני המן!
שנה שעברה העליתי אותו לאינסטגרם שלי וזה היה טירוף!!!
הבצק מאוד נוח לההכנה ולעבודה והמילוי.. לא פחות ממטורף או בקיצור, תתכוננו להתמכר.
המרכיבים ( כ 50 יח׳):
420 גרם קמח עוגיות/לבן ( 3 כוסות )
200 גרם חמאה/מרגרינה/נטורינה
120 גרם אבקת סוכר
ביצה L
שקית סוכר וניל
כפית גרידת תפוז (לא חובה, מוסיף המון)
4 כפות מיץ תפוזים
מלית אוראו נוטלה:
8-10 עוגיות אוראו טחונות דק
3 כפות שוקולד נוטלה
2 כפיות אבקת קקאו
מערבבים היטב ושמים למנוחה חצי שעה.
מלית תמרים:
200 גרם תמרים מגולענים ( אריזת ואקום )
2 כפות שקדים טחונים/אגוזי מלך
2 כפות מיץ תפוזים
כף שמן
מעט קינמון
מחממים את התמרים מעט במיקרוגל. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר ( וו גיטרה ) מניחים את כל מרכיבי הבצק.
מערבלים כ 3 דקות או עד איחוד לבצק נעים.
ממליצה לעטוף בניילון נצמד ולתת מנוחה כרבע שעה (בקיץ במקרר)
מחממים תנור ל 170 מעלות.
מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים לעלה בעובי 4 מ׳מ. קורצים עיגולים.
מורחים מעט חלבון מסביב לעיגול ( בכדי שלא יפתח באפיה )
מניחים כפית קטנה מילוי שאוהבים וסוגרים לצורת אוזן המן.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים עד הזהבה קלה בלבד (כ 25 דק’).
מצננים ובוזקים אבקת סוכר
8 תגובה
דרורית
תודה על מתכונים מדוייקים וטעימים, אשמח לדעת אם החמאה צריכה להיות רכה?
ענת אלישע
קרה מהמקרר
שירן
אואו נראה מושלם . אם אין מיקסר עם וו לישה זה בסדר לעשות ידני?
ענת אלישע
כן יקירה
נטע
הי ענת, באיזו טמפרטורה אמורה להיות החמאה?
ענת אלישע
קרה
טוני
היי!
האם אפשר להכין את הבצק ידנית? ללא מיקסר?
תודה❤️
ענת אלישע
בהחלט