לרוני שלי יש העדפה ברורה למרק קוסקוס אדום והאמת היא שזה מרק ממש טעים. הוא שונה לחלוטין בתיבול מהמרק הצהוב המסורתי שגדלתי עליו ומדי פעם, כשבא לי לפנק אותה אני מכינה לה את המרק האדום. לרוב מכינים את המרק הזה עם מפרום. הפעם הכנתי רק עם הקציצה של המפרום ויצא לא פחות ממשובח.
המרכיבים לקציצות:
600 גרם בשר בקר טחון
בצל בינוני קצוץ
גזר בינוני מגורד דק
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
גבעול סחרי קצוץ (כולל העלים)
תפוח אדמה בינוני מגורד דק/טחון
2 כפות פירורי לחם
כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית שטוחה תבלין למפרום/בהרט
חצי כפית קינמון
חצי כפית כורכום
כפית מלח (לפי טעם אישי)
כף שמן זית/אחר
.
למרק:
2-3 עצמות מח
ירקות לקוסקוס לפי כמויות אישיות
כרוב, דלעת, דלורית, קישוא, בצל, תפו״א
2 גבעולי סלרי כולל העלים.
כוס גרגירי חומוס לאחר השרייה
2 כפות רסק עגבניות
פחית עגבניות קצוצות משימורים
כף פפריקה מתוקה
כפית שטוחה תבלין למפרום/בהרט
כפית שטוחה קינמון
כפית שטוחה פלפל שחור
חצי כפית כורכום
מלח לפי טעם אישי.
1/3 כוס שמן חמניות/אחר
.
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את כל מרכיבי הקציצות , לשים היטב ומכניסים למקרר לחצי שעה.
.
חותכים את כל הירקות לגודל המועדף.
.
יוצרים קציצות מעט גדולות מהרגיל.
מחממים שמן בסיר עמוק למרק וצורבים את הקציצות היטב משני הצדדים.
מעבירים לצלחת.
.
לאותו הסיר מוסיפים עצמות מח, בצל וסלרי ומטגנים עד הזהבה קלה.
מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות ותבלינים.
מערבבים ומבשלים כ 5 דקות.
מוסיפים את כל הירקות לסיר ויוצקים מים רותחים עד כיסוי חלקי של הירקות.
מכסים ומביאים לרתיחה.
.
מחזירים את הקציצות לסיר ומוסיפים גרגירי חומוס, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה לבינונית נמוכה.
מבשלים כשעה ורבע.
מגישים לצד קוסקוס.


