פסטלים תפוחי אדמה ובשר

“פסטלה” כך היא נקראת אצל המרוקאים או ליתר דיוק כך קראו לה בבית הוריי ז”ל. בפועל מדובר בלביבת תפוחי אדמה ממולאת בשר מתובל וטעים ונוהגים להכין אותה בחגים. בעיקר בראש השנה ובפסח. טוב נו גם בסוכות ובשאר החגים כמנה ראשונה.. ההבדל היחיד בהכנה הוא שבפסח מצפים בקמח מצה ובשאר השנה בקמח לבן רגיל. לכל עדה יש את הפסטלים שלה. לטוניסאים יש את הבנטז’ לטריפוליטאים את הבסטיל , לעיראקים קובה פטטה וכו’ . לכל עדה התיבול והמילוי שלה אבל בגדול זאת אותה הגברת בשינוי הדרת.
טיפ חשוב! לא מטגנים פסטלים כשהם חמים. הם פשוט יתפרקו לכם בשמן וחבל..


המרכיבים:
6-7 תפוחי אדמה בינוניים.
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל לבן/שחור
מלח

למילוי הבשר:
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
חצי כפית פלפל לבן /שחור
קורט אגוז מוסקט טחון
כפית שטוחה כורכום
מלח (לפי טעם אישי)
מיץ מחצי לימון + כף חומץ

לציפוי:
קמח מצה דק בפסח/קמח לבן
4 ביצים טרופות

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד ריכוך מלא. מסננים ומצננים.

בינתיים, מכינים את המילוי :
מחממים שמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים כ 10 דק’
מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת כף עץ.
מטגנים עד שינוי צבע הבשר ובמידה ויש נוזלים מטגנים עד לאידוי מלא שלהם.
מוסיפים את הפטרוזיליה והתבלינים מטגנים עוד כחמש דק’ על להבה גבוהה ומצננים.


קולפים את תפוחי האדמה, מועכים לפירה חלק ומוסיפים את התבלינים.
מערבבים היטב עד הטמעה. מוודאים שהפירה פושר ואפילו קריר מעט.
בעזרת ידיים רטובות מעט יוצרים כדור מהפירה ומועכים למעין פיתה קטנה על כף היד.
מניחים במרכז כף מלאה מהמילוי וסוגרים לצורת פסטל.
מניחים את כל הפסטלים על נייר אפייה או מגש ומניחים בצד לצינון מלא!!


מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
טובלים את הפסטל בקמח המצה ומעבירים לבלילת הביצים.
מטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
מגישים לצד מטבוחה או סחוג ביתי.

1 תגובה

  • אמה
    Posted 18 בספטמבר 2023 19:23 0Likes

    פסטלים מדהימים.

כתיבת תגובה