המאפה הזה נולד בטעות. בשבוע שעבר תכננתי להכין פיצה. במקביל צילמתי עוד שני מתכונים שההכנה שלהם התארכה מעבר למצופה.
תוך כדי שהבצק תופח הבנתי שאין לי סיכוי להגיע אליו אז עטפתי את הקערה והכנסתי למקרר עד למחרת.
כשהוצאתי את הבצק וראיתי את ההתפחה המטורפת שלו החלטתי להכין פוקאצ’ה משפחתית אבל עם תוספות של פיצה.
פיצה משפחתית בתבנית אחת. התוצאה הייתה קראנצ’ית בקטע אחר. .
שימו לב להערות למי שירצה להכין את המאפה מעכשיו לעכשיו.

המרכיבים:
500 גרם קמח לחם/פיצה/( קמח לבן רק אם אין)
350 מל מים (מי ברז)
כף סוכר
כפית שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
חצי כף מלח

לרוטב עגבניות:
פחית עגבניות קצוצות משימורים
כפית אורגנו (טרי/יבש)
כפית סוכר
חצי כפית מלח
2 כפות שמן זית

לטופינג:
גבינת מוצרלה חתוכה למקלות/מגורדת
כל תוספת שאוהבים!
פטריות, זיתים, פלפלים חריפים/מתוקים, תירס, טונה, בצל וכו’

הכינו את כל התוספות מראש

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קמח סוכר ומים ומערבלים כדקה רק עד איחוד.
עוצרים את המיקסר ומכסים את הקערה במגבת נקייה . מניחים בצד ל 30 דקות.
מחזירים את הקערה למיקסר ומוסיפים את השמרים השמן והמלח. לשים כ 10 דק’ במהירות נמוכה.
מתקבל בצק דביק וזה תקין.
מורידים את הבצק למשטח משומן ובעזרת ידיים משומנות יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת גם היא.
מכסים בניילון נצמד ולאחר כ 40 דק’ מכניסים למקרר ל 12-24 שעות.
משמנים היטב תבנית תנור (ממתכת) ומפזרים מעט קמח סמולינה/דורום (לא חובה אם אין)
מורידים את הבצק לתבנית ובעזרת הידיים משטחים אותו כך שיכסה את כל התבנית.
מחממים תנור ל 220 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
לאחר כחצי שעה יוצקים את הרוטב שהכנו ומפזרים את התוספות.
מכניסים לתנור ואופים עד הזהבה עמוקה.

הערות למתכון:
להכנה מיידית, כמות השמרים עולה לכף וחצי ומוסיפים מים פושרים במקום מי ברז.
שאר ההכנה בדיוק לפי המתכון למעט ההתפחה.
התפיחו את הבצק כשעה וחצי או עד הכפלת נפח והרכיבו את הפיצה.

2 תגובה

  • אור
    Posted 18 בפברואר 2023 19:29 0Likes

    הכמות היא לתבנית אחת? מה הגודל של התבנית?

כתיבת תגובה