את הלחמניות האלה אתם חייבים להכיר. הן סופר קלות ופשוטות להכנה והיופי שבהן שניתן למלא אותן בכל מה שאוהבים! הפעם הכנתי לכם גרסה חלבית ובבקשה אל תנסו להמיר לפרווה כי זה לא יוצא אותו הדבר. לא לדאוג, אנחנו נכין יחד לחמנייה דומה ללא מוצרי חלב. הפטנט הזה מאוד מצא חן בעיניי. לחמניות מוכנות למילוי, מה יותר כיף מזה?! אני מילאתי אותן בסלט טונה עסיסי אתם יכולים למלא במה שבא לכם וכן, מצרפת לכם גם מתכון לסלט.. קיץ חברים, מתכונים קלילים בפתח.

המרכיבים לבצק:
420 גרם קמח לחם/חלה/לבן (3 כוסות)
15 גרם סוכר לבן (כף שטוחה)
7 גרם שמרים יבשים (כפית שטוחה וחצי)
175 מל מים ( 3/4 כוס מדידה)
60 מל שמן (1/4 כוס)
50 גרם יוגורט יווני (כ 3 כפיות מלאות)
7 גרם מלח (כפית )

לפיזור:
100 גרם חמאה רכה מאוד (משתמשים פעמיים)
200 גרם מוצרלה מגורדת או כל גבינה קשה אחרת
קצח (לא חובה, מומלץ)

לסלט טונה:
2 קופסאות טונה בשמן מסוננות
בצל סגול קטן קצוץ
פלפל אדום קצוץ
5 כפות גרגירי תירס משימורים
5 כפות מלפפון חמוץ קצוץ (ממליצה על קורנישונים)
כפית חרדל
2 כפות מיונז
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
מעט מלח

אופן ההכנה:
מניחים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק ולשים במשך 10 דקות.
ניתן לחילופין ללוש ידנית עד מרקם חלק של הבצק.
יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת קלות.
משמנים גם את הכדור ומכסים בניילון נצמד.
מתפיחים כשעה או עד הכפלת נפח.

מורידים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים ל 10 כדורים במשקל 70 גרם כ”א.
מכסים ומתפיחים 15 דק’.

מרדדים כל כדור לפיתה ומורחים חמאה רכה.
מקפלים לשניים (חצי ירח) ומורחים עוד שכבת חמאה דקה מעל הלחמנייה.
מעבירים את המאפים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מפזרים גבינה צהובה מעל הלחמניות ומוסיפים גם קצח.
מתפיחים חצי שעה נוספת.

מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.

בזמן ההתפחה, מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומערבבים.

מכניסים את הלחמניות לתנור ואופים עד הזהבה עדינה (כחצי שעה)
מצננים את הלחמניות (בהצלחה)

פותחים את הלחמניות, מניחים עלי חסה, סלט טונה, זיתים וכל תוספת שאוהבים.
בתאבון.

לסרטון ההכנה:


כתיבת תגובה