לחמניות ארוכות

נכון, הילדודס עדיין בחופש אבל המטבח עובד שעות נוספות!! הם כל היום רעבים.. המשפט שהכי רץ בבית הוא , אמא, אני רעב/ה..
את הלחמניות האלה אני מכינה ומקפיאה. כך תמיד יש לחמניות טריות בבית. מעבר לכך, הן לחמניות נהדרות לארוחת עשר בבית הספר. בקיצור תכפילו כמויות ותקפיאו כי הן נחטפות!!

המרכיבים:
1 קג קמח לחם/לבן/מניטובה לבן/כוסמין לבן
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר (לא לדאוג, הן לא מתוקות)
550 מל מים (בחורף פושרים)
1/4 כוס שמן קנולה/סויה
1/4 כוס שמן זית
כף מלח

למריחה:
ביצה טרופה עם חצי כפית סילאן
שומשום/פרג לפיזור

פן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את מרכיבי הבצק ולשים במהירות בינונית נמוכה במשך 10 דק’.
מתקבל בצק רך ונעים. יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת קלות.
משמנים גם את הבצק ומכסים במגבת/ניילון נצמד.
מכפילים כשעה עד הכפלת נפח (בחורף יותר)
מורידים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים לכדורים במשקל 100 גר’ כל אחד.
מכסים ומתפיחים כ 20 דק’.
מרדדים את הכדור לאורך ומגלגלים לרצועות קצרות . ממשיכים כך עם כל השאר.
חוזרים לרצועה הראשונה שגלגלנו ובעזרת הידיים מאריכים אותה לרצועה ארוכה יותר.
מעבירים את הלחמניות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עוג כ20גק’ או עד הכפלת נפח.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
מברישים את הלחמניות בביצה וזורים שומשום.
אופים עד הזהבה , כ 25 דק’.

מרדדים לאורך
מגלגלים לרצועה צרה
מאריכים לצורת לחמנייה

10 תגובה

  • ליליאנה
    Posted 6 באוגוסט 2022 12:28 0Likes

    אפשאר רק שמן זית במקום קנולה.
    תודה

  • ליליאנה
    Posted 6 באוגוסט 2022 12:29 0Likes

    אפשאר רק שמן זית במקום קנולה.
    תודה בלחמניות ארוכות

  • פנ
    Posted 7 בספטמבר 2022 12:55 0Likes

    הי ענת,
    איך מקפיאים את בבצק? לפני או אחרי תנור? תודה☺️

    • ענת אלישע
      Posted 14 בינואר 2023 13:32 0Likes

      אפשר לפני ואחרי

    • אלי
      Posted 17 בינואר 2023 12:25 0Likes

      מה
      אני צריך להוסיף ללחמניות גם רבע כוס שמן קנולה וגם רבע כוס שמן זית או אחד משניהם

  • חן
    Posted 12 בספטמבר 2022 21:52 0Likes

    מתכון של חלות והמתכון הזה , אותו הדבר ???
    הראת חלות קורנפלור ואני לא מוצאת מתכון , השאלה מה השוני בין כל מתכון ?

כתיבת תגובה