חמין עריסה

חמין עריסה זה בעצם חמין חיטה פיקנטי וטעים במיוחד.
להכין חמין זב הדבר הכי קל בעולם רק צריך את התיבול הנכון וכמויות המים.
כילדים זה היה החמין המועדף עלינו אבל על אבא שלי ז”ל פחות. הוא העדיף תמיד את החמין המרוקאי הקלאסי.
אמא שלי ז”ל הייתה מחלקת את החמין בינינו. פעם לנו ופעם לו ולפעמים הייתה מגדילה ראש ומכינה שני סירים.
גדלתי בבית שבכל שבת היה סיר חמין על הפלטה! זה לא שבת בלי חמין! כילדה לא סבלתי את הריח, היום אני מכורה לו.
יש כמה סוגי חמין, בכל פעם אתן לכם מתכון לסיר אחר כך שעד שיגיע החורף תהיו מסודרים.
לעניין המתכון, אני מאוד אוהבת להשתמש בנתחים שהם יותר “שמנים” כמו אסאדו (אין צורך בשומן שלו, הבשר מספיק עסיסי)
יחד עם זאת, ניתן להשתמש בנתחים כמו שריר (מס’ 8) או כתף (מס’ 5) ואפשר גם נתח צלעות (מס’ 2)
ובנוסף אני מאוד אוהבת להכניס “שחקני חיזוק” לסירים שלי. מהם שחקני חיזוק?
בכל פעם אסביר לכם על שחקן חיזוק אחר, לעניין החמין מדובר בעצמות מח.
הם מעשירים את התבשיל בטעמים ובמרקם, אל תוותרו עליהם.
ניתן להשיג עצמות מח בכל קצבייה.

המרכיבים:
1.5קג אסאדו חתוך לקוביות/כל בשר אחר שהוזכר למעלה
300-500 גרם חיטה שטופה היטב ומסוננת
1-2 ראשי שום שלמים
5-6 יח׳ פלפל שאטה
3-4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
ביצים לפי מספר הסועדים

תבלינים:
כף רסק עגבניות
חצי כף כמון
כף גדושה פפריקה מתוקה
חצי כף פפריקה חריפה
רבע כף פלפל שחור
מלח לפי טעם
1/3 כוס שמן

אופן ההכנה:
בסיר יציקה או כל סיר אחר שמותאם לתנור, מחממים שמן ומוסיפים את נתחי הבשר ועצמות המח. צורבים היטב מכל מכל הצדדים.

אל תוותרו על “שחקני החיזוק”

מוסיפים את ראשי השום והתבלינים ומערבבים היטב.

מוסיפים את החיטה ומערבבים שוב לאיחוד עם התבלינים והבשר.

אפשרי להמיר את החיטה בגריסי פנינה

מוסיפים מים עד לכיסוי מלא של כל המרכיבים ועוד 2 ס׳מ.
מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כ 45 דקות.

מכניסים לתנור שחומם ל 100 מעלות ל 12 שעות. ( הוא יהיה מוכן לפני אבל לתוצאה מושלמת זה הזמן)
ניתן לבשל על פלטת שבת, לא לשכוח לכסות את הסיר עם כיסוי המיועד לפלטה.


הערות למתכון:
*לפני ההכנסה לתנור, במידה ונראה שהחיטה ספגה את כל הנוזלים ניתן להוסיף כוס מים רותחים.
*אפשר להכין את הסיר מראש ולהכניס במועד הרצוי.
*ניתן להמיר את החיטה לגריסי פנינה, יוצא מעולה.


24 תגובה

  • רחל
    Posted 8 באוקטובר 2021 18:01 0Likes

    נראה מעולה, רק אם אני רוצה לשים בתנור משמונה בערב עד למחר ב12 בצהריים מה צריך לשנות? פחות בישול או פחות מעלות בתנור? תודה 🙏🏻

  • איילה אביסרור
    Posted 10 באוקטובר 2021 21:44 0Likes

    אלופה מהממת עוקבת מלאאאאאאא ומכינה מכל הטוב והשפע שאת מפרסמת, אין כמוך אחותי שיהיה לך בהצלחה ❤❤❤❤❤❤

  • סימה גביש
    Posted 14 באוקטובר 2021 22:21 0Likes

    היי ענת,
    אני עוקבת הדוקה שלך ומאוד אוהבת את המתכונים שלך. השבת אני עושה את החמין עריסה ורציתי לשאול האם אין צורך בהוספת סילאן? ומה נותן הכף רסק עגבניות?
    תודה
    סימה

    • ענת אלישע
      Posted 15 באוקטובר 2021 10:08 0Likes

      הי סימה, אין צורך בהוספת סילאן והרסק הוא חלק מהתיבול, מוסיף לטעם ולמרקם

      • נעה שקורי
        Posted 21 באוקטובר 2021 19:22 0Likes

        הייי,
        אם אחליף את החיטה עם שועית?🤔

  • נעה שקורי
    Posted 21 באוקטובר 2021 19:22 0Likes

    הייי,
    אם אחליף את החיטה עם שועית?🤔

    • ענת אלישע
      Posted 22 באוקטובר 2021 9:26 0Likes

      אין בעיה רק לא באותו היחס. כוס שעועית מספיק

  • יעל
    Posted 19 בנובמבר 2021 12:38 0Likes

    היי ענת
    רציתי לדעת אם אפשר לשים חצי מהכמות חיטה וחצי גריסי פנינה?

  • גיא
    Posted 28 בינואר 2022 15:19 0Likes

    היי ענת,
    תודה רבה על המתכון!
    אפשר לשלב בין המתכון הזה למתכון המרוקאי?
    אני רוצה לשים גרגירי חומוס עם החמין ולהפריד את החיטה בשקית קוקי ושלא תתערבב עם יתר החמין.
    זה יילך טוב?

  • נועה
    Posted 11 באוגוסט 2022 20:16 0Likes

    היי ענת באיזה שלב אני מוסיפה את הביצים?

  • ענת
    Posted 30 בספטמבר 2022 18:28 0Likes

    ענת תודה רבה ע
    ל מתכונים מעולים. לראש השנה בישלתי כמה מתכונים שלך והכל יצא טעים מאוד🙏

  • מיכל
    Posted 7 בדצמבר 2022 23:07 0Likes

    היי ענת
    אם אני רוצה להניח על הפלטה, כמה שעות מראש לפני הארוחה כדאי לשים?
    מתכון מהמם!!

    • ענת אלישע
      Posted 12 בינואר 2023 12:08 0Likes

      כן יקירה אין בעיה רק ממליצה לא במרכז הפלטה שם מרוכז רוב החום ולכסות את הסיר עם כיסוי ייעודי לםפלטה

  • שירי
    Posted 15 באפריל 2023 21:32 0Likes

    מתכון עם ניצוצות של טעם💎כולם נהנו, והכל נגמר
    תודה על השיתוף
    זה מככב כל שבת❤️❤️

  • Erez
    Posted 2 בינואר 2024 23:03 0Likes

    האם לכסות את הסיר עם הכנסתו לתנור?

    • ענת אלישע
      Posted 7 בינואר 2024 19:35 0Likes

      נכון

      • Erez
        Posted 1 באפריל 2024 23:22 0Likes

        תודה ענת. מציע להמיר את הוספת ראשי השום השלמים בשש שיני שום כתושות, משום שאז הדומיננטיות של השום בריח מוגזמת.

  • עדי
    Posted 5 בינואר 2024 12:51 0Likes

    היי ענת..אפשרי בלי בשר?

    • ענת אלישע
      Posted 7 בינואר 2024 19:28 0Likes

      אפשרי בהחלט רק להוסיף עוד שמן וכף אבקת מרק עוף לטעם

כתיבת תגובה