לא תאמינו אבל זו פעם ראשונה שאני מכינה את המאפה הכי מדובר ברשת!
ראיתי מיליון מתכונים ברשת וכולם זהים אגב וכל פעם אמרתי לעצמי, אני חייבת להכין ואיכשהו זה לא קרה..
לפני כשבוע, רחלי קרוט אהובתי, הלא היא, קרוטית, בין הבלוגריות המוכשרות והאהובות עליי! העלתה פוסט של גוזלמה ..
מיותר לציין שזה היה אחד המאפים היותר יפים ויותר מגרים שראיתי. זהו! כאן הבנתי שאין חזור! בשנייה שאני מתאוששת אני מכינה גוזלמה.
את המתכון המצאתי לעצמי (סוג של אותה גברת בשינוי הדרת) אבלללל ההשראה ודרך ההכנה היא לגמרי של רחלי! תודה אהובה.
גוזלמה הוא מאפה מהמטבח הטורקי, לרוב ממולא בעלי תרד/מנגולד וגבינות. הבצק עשוי מ 3 מרכיבים והוא אחד הבצקים היותר נוחים לעבודה.

המרכיבים:
לבצק:
3 כוסות קמח לבן/מניטובה לבן/כוסמין לבן. (420 גר’)
1 גביע שמנת חמוצה 15% שומן (200 מ’ל)
1/2 כוס מים (100 מ’ל)
כפית מחוקה מלח

למילוי:
1 בצל לבן בינוני קלוף וקצוץ
6 עלי מנגולד גדולים קצוצים / 450 גרם עלי תרד
כף עלי אורגנו טרי/ כפית אורגנו יבש
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
200 גרם גבינה בולגרית קשה
קמצוץ מלח, רבע כפית פלפל
3-4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את מרכיבי הבצק ולשים במשך 10 דק’.
מתקבל בצק נוח ונעים לעבודה ( במידה ודביק להוסיף כף- שתיים קמח)

יוצרים כדור ומעבירים לקערה מעט משומנת. משמנים גם את הבצק.
מכסים בניילון נצמד ושמים למנוחה של מינימום חצי שעה! ממליצה על שעה.

מכינים את המילוי:
מחממים מחבת עם מעט שמן. מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת הגבעולים של עלי המנגולד (החלק הלבן קצוץ)

מטגנים במשך כ 10 דק’ ומקפידים לערבב. מוסיפים את האורגנו ועלי המנגולד הקצוצים.

מטגנים רק עד שכל העלים מתרככים ומתכווצים. מעבירים למסננת לסינון נוזלים וצינון.
מפוררים בקערה את הגבינה הבולגרית ומוסיפים את המוצרלה ועלי המנגולד המסוננים.
מערבבים היטב, מתבלים במעט מלח ופלפל.

מכינים את הגוזלמה:
מחלקים את הבצק ל 8 חתיכות שוות. יוצרים עיגולים ומכסים במגבת.

מרדדים כל כדור לעלה דק מאוד.

מניחים 2 כפות מהמילוי במרכז העלה וסוגרים לצורת מעטפה.
ממשיכים כך עם השאר ומכסים.
מחממים מחבת עם מעט שמן/ספריי שמן.
בעזרת מערוך/ ידיים משטחים כל מאפה למעין פיתה ומעבירים למחבת.

מטגנים מכל צד כ 4-5 דק’ עד הזהבה.

1 תגובה

  • לימור אהרוני
    Posted 15 בינואר 2022 17:09 0Likes

    מושלם הולכת להכין את זה

כתיבת תגובה