אורז חגיגי לפסח

המנה הזו הולכת ללא ספק לגנוב את ההצגה בשולחן!! נכון, היא מעט מורכבת אבל תאמינו לי היא שווה כל טיפת מאמץ. כשאני מכינה מנות מורכבות אני תמיד מכינה את כל המרכיבים מראש וזה רץ.. ממליצה בחום לאמץ את הרעיון. לפני שתשאלו, השתמשתי דווקא בכנפיי עוף היות והם שומניים ואת כל המשקעים שנותרו בסיר לאחר הטיגון ניתבתי לטובת ציר עוף! בעצם זה לבשל בציר עוף מבלי להכין אותו. מעבר לכך, הכנפיים מוכנות מהר. בקיצור, מעבר ליופייה המרהיב של המנה היא טעימה בקטע אחר..

המרכיבים:
6 כנפי עוף
ראש שום מופרד לשיניים עם הקליפה.
מקל קינמון
עלה דפנה
2 בצלים גדולים קצוצים
4 עגבניות קטנות קלופות וחתוכות לרבעים
2 כוסות אורז יסמין
3.5 כוסות מים (מי ברז)
כפית כורכום
כפית שטוחה קינמון
כפית שטוחה פלפל
כפית מלח (לפי טעם)
1/3-1/2 כוס שמן
חצי צרור פטרוזליה קצוץ

לבצל המטוגן:
2 בצלים גדולים פרוסים
כוס שמן לטיגון

אופן ההכנה:
שוטפים את האורז היטב ומסננים.
מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את שיניי השום יחד עם מקל הקינמון ועלה דפנה.
מטגנים כ 2 דק’ ומוסיפים את כנפי העוף (מכסים מיד זה משפריץ יופי)
מטגנים את כנפי העוף עד הזהבה עמוקה משני הצדדים (בזמן הזה הן מוכנות)
מעבירים את הכנפיים לצלחת.
מוסיפים את הבצל הקצוץ לאותו הסיר ומערבבים היטב את תחתית הסיר.
מטגנים כ 10 דק’ ומוסיפים את העגבניות והתבלינים.
לאחר כ 10 דק’ נוספות, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב במשך 2 דק’.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומנמיכים להבה.
מבשלים כ 20 דק’ ומכבים את הלהבה. משאירים את האורז כרבע שעה למנוחה בסיר.
בזמן הזה מחממים שמן בסיר קטן ועמוק ומטגנים את הבצל הפרוס עד הזהבה עמוקה מאוד ומניחים בנייר סופג לצינון מלא.

מרכיבים את המנה:
מפלטים את הכנפיים מהעצמות ומניחים בצד.
מניחים כלי הגשה שטוח מעל סיר האורז והופכים בזהירות.
מניחים את הבצל המטוגן במרכז האורז.
מניחים את הכנפיים המפולטות מעל הבצל ומקשטים בהמון פטרוזליה קצוצה.
מניחים במרכז השולחן.

סרטון הכנה:

1 תגובה

  • מלכה
    Posted 17 במרץ 2023 9:53 0Likes

    תודה רבה על המתכונים.בזכותך למדתי לאפות ולבשל. .את מדהימה ומוכשרת.יבורכו ידייך.

כתיבת תגובה