אונטריב ותפוחי אדמה

בשישי האחרון הילדים ביקשו הפסקה מהחמין. את הבשר כבר קניתי אז עשיתי שינוי תכניות קטן. את התבשיל הזה מכינים בכמה דקות עבודה והוא פשוט הכי טעים שאפשר! התנור עושה את כל העבודה..

המרכיבים:
1.5 קג בשר נתח אונטריב חתוך לקוביות
1 יח עצם מח (מומלץ בחום)
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות.
2 גבעולי סלרי קצוצים
3 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
3 שיניי שום פרוסות
1/3 כוס שמן זית/אחר

תיבול:
פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה כורכום
כפית מלאה מלח ים אטלנטי (לפי טעם אישי)
2 כפות סילאן טבעי

אופן ההכנה:
מחממים היטב שמן זית בסיר רחב (ממליצה על סיר יציקה) ומניחים את קוביות הבשר.
צורבים היטב משני הצדדים עד הזהבה עמוקה!
מוציאים את נתחי הבשר ומכניסים לסיר את הבצל .
מטגנים תוך כדי ערבוב כ 10 דק’.
מוסיפים סלרי קצוץ, שום ותבלינים ומטגנים עוד 2 דק’.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, מערבבים היטב ומחזירים את קוביות הבשר.
מוסיפים לסיר 2.5 כוסות מים רותחים ומערבבים.
מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 150 מעלות חום סטטי (עליון תחתון) ל 3 שעות או עד ריכוך מלא של הבשר.
מגישים לצד קוסקוס/אורז.

כתיבת תגובה