לביבות זוקיני ופרמז׳ן בטמפורה

חיפשתי מתכון יצירתי לתשעת הימים. חייבים להיות יצירתיים בימים האלה.. פתחתי את המקרר והציצו אליי זוקיני מבריקים ויפים.
כמה דקות ונפלה ההחלטה. לביבות זוקיני ופרמז׳ן איטלקיות וכמה שהן טעימות!!
אל תפחדו לטגן אותן עד הזהבה עמוקה כך הן יישארו קריספיות.
מומלץ להגיש לצד שמנת חמוצה ועגבניות.
.
המרכיבים:
2 יח׳ זוקיני גדולים ושטופים בקליפתם (אפשר קישואים רגילים במקום)
שן שום מגורדת דק
כפית מלח
.
200 גרם קמח לבן
כפית אבקת אפייה
250 מל מי סודה קרים!
50 גרם פרמז׳ן מגוררת
חופן עלי בזיליקום קצוצים (ממליצה להוסיף מעט שמיר קצוץ)
ביצה L
חצי כפית פלפל שחור.
.
שמן לטיגון עמוק
.
אופן ההכנה:
חוצים את הקישואים לשניים ופורסים לחצאי פרוסות דקיקות (אפשר במנדולינה)
מניחים בקערה, מוסיפים שן שום מגורדת ומלח.
מערבבים היטב ומניחים בצד לחצי שעה.
.
מניחים קמח בקערה יחד עם אבקת אפייה ומערבבים.
מוסיפים מי סודה, מערבבים ומוסיפים פרמז׳ן, בזיליקום ופלפל שחור.
מוסיפים גם את הביצה וטורפים.
.
סוחטים היטב את הזוקיני מהנוזלים ומוסיפים לבלילת הטמפורה.
מערבבים.
.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומנמיכים להבה לבינונית נמוכה.
לוקחים כך מהבלילה ויוצקים לתוך השמן בעזרת כף נוספת (לא להעמיס)
מטגנים עד הזהבה עמוקה.
מעבירים לנייר סופג.
מגישים לצד שמנת חמוצה, עגבניות ובצל ירוק קצוץ.

כתיבת תגובה