מי לא אוהב מלוואח?? לא נראה לי שקיים מישהו כזה.. תכינו אותו בבית ותבינו את ההבדל מהקנוי!!
אני מנסה לברוח מהבצקים, באמת שכן אבל הם רודפים אחריי! הנה המתכון
המרכיבים:
1 קג קמח לחם/לבן
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
3 כפות דבש
1 כף סוכר
כף מלח
600 מל מים חמימים
לפתיחת המלוואח:
250 גר׳ חמאה מומסת/מרגרינה
לשימון הכדורים:
1/2 כוס שמן
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/07/מלוואח-2-1-768x1024.jpg)
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את כל המרכיבים ולשים במשך 10 דקות.
יוצרים כדור ומכסים ל 15 דק מנוחה.
יוצרים כדורים במשקל 110-120 גרם
ומניחים במגש. מזלפים את השמן מעל הכדורים ומכסים בניילון נצמד.
שמים למנוחה של שעה.
ממיסים את החמאה/מרגרינה.
פותחים כל כדור לעלה דק מאוד.
מקפלים שליש עליון לאמצע ושליש תחתון לאמצע. מגלגלים לנחש ויוצרים כדור.
מעבירים לתבנית וממשיכים עם השאר. מכניסים למקרר ל1/2 שעה (מכסים שוב)
מקמחים משטח עבודה ופותחים את השבלולים לצורת מלוואח.
מנערים היטב את שאריות הקמח!!מטגנים עם מעט שמן במחבת עם מכסה סגור על להבה בינונית משני הצדדים עד הזהבה.
סרטון הכנה מחכה לכם בקישור:
https://www.instagram.com/reel/CPYYOOKHZKU/?utm_source=ig_web_copy_link
8 תגובה
ל
רק רוצה להגיד שהכנתי היום ויצא מדהים!!! הטעם של המלוואח היה מושלם והצורת קיפול שהסברת היה מושלם, זה יצר מלא שכבות, פשוט מושלם.
ענת אלישע
הכי שמחה לשמוע אהובה
אסתי
הי נראה ממש טוב
אפשר להקפיא במידה ולא משתמשים בהכל? באיזה שלב?
תודה רבה
ענת אלישע
אפשרי בהחלט וניתן להקפיא לאחר הרידוד הסופי, רק להניח ניילון בין אחד לשני
אברהם סיני
היי
ישר כח על המתכונים
האם ניתן לעשות במקום מקמח מלא
ותודה.
ענת אלישע
לא ניסיתי, מאמינה שכן
אוסי
הי לא קראתי נכון את ההוראות ובטעות הכנסתי למנוחה של השעה את המגש למקרר ושם הוא נח שעה
להמשיך רגיל? לתת לנוח בחןץ עוד שעה ואז להמשיך?
אוסי
הי הכנתי עכשיו ואני חייבת להגיד שהקמח בסוף ממש הרס את הכל
ניערתי כמה שאפשר אבל זה נדבק ואז במחבת זה הופך להיות כמו פיתה בגלל הקמח
לצערי טיגנתי רק את האחרונים ואז הבנתי וכל השאר כבר הקפאתי ככה שהם כבר עם הקמח וזה ממש לא יוצא סבבה אחרי כל העבודה הזאת אכזבה וסתם זה רק בגלל הקמח בסוף מיותר לגמרי