מלאווח

מי לא אוהב מלוואח?? לא נראה לי שקיים מישהו כזה.. תכינו אותו בבית ותבינו את ההבדל מהקנוי!!
אני מנסה לברוח מהבצקים, באמת שכן אבל הם רודפים אחריי! הנה המתכון

המרכיבים:
1 קג קמח לחם/לבן
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
3 כפות דבש
1 כף סוכר
כף מלח
600 מל מים חמימים

לפתיחת המלוואח:
250 גר׳ חמאה מומסת/מרגרינה

לשימון הכדורים:
1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את כל המרכיבים ולשים במשך 10 דקות.
יוצרים כדור ומכסים ל 15 דק מנוחה.
יוצרים כדורים במשקל 110-120 גרם
ומניחים במגש. מזלפים את השמן מעל הכדורים ומכסים בניילון נצמד.
שמים למנוחה של שעה.
ממיסים את החמאה/מרגרינה.
פותחים כל כדור לעלה דק מאוד.
מקפלים שליש עליון לאמצע ושליש תחתון לאמצע. מגלגלים לנחש ויוצרים כדור.
מעבירים לתבנית וממשיכים עם השאר. מכניסים למקרר ל1/2 שעה (מכסים שוב)


מקמחים משטח עבודה ופותחים את השבלולים לצורת מלוואח.
מנערים היטב את שאריות הקמח!!מטגנים עם מעט שמן במחבת עם מכסה סגור על להבה בינונית משני הצדדים עד הזהבה.

סרטון הכנה מחכה לכם בקישור:

https://www.instagram.com/reel/CPYYOOKHZKU/?utm_source=ig_web_copy_link

8 תגובה

  • ל
    Posted 7 בנובמבר 2021 20:30 0Likes

    רק רוצה להגיד שהכנתי היום ויצא מדהים!!! הטעם של המלוואח היה מושלם והצורת קיפול שהסברת היה מושלם, זה יצר מלא שכבות, פשוט מושלם.

  • אסתי
    Posted 17 בדצמבר 2021 17:44 0Likes

    הי נראה ממש טוב
    אפשר להקפיא במידה ולא משתמשים בהכל? באיזה שלב?
    תודה רבה

    • ענת אלישע
      Posted 24 בדצמבר 2021 11:20 0Likes

      אפשרי בהחלט וניתן להקפיא לאחר הרידוד הסופי, רק להניח ניילון בין אחד לשני

  • אברהם סיני
    Posted 1 בינואר 2024 14:45 0Likes

    היי
    ישר כח על המתכונים
    האם ניתן לעשות במקום מקמח מלא
    ותודה.

  • אוסי
    Posted 1 בינואר 2025 16:12 0Likes

    הי לא קראתי נכון את ההוראות ובטעות הכנסתי למנוחה של השעה את המגש למקרר ושם הוא נח שעה
    להמשיך רגיל? לתת לנוח בחןץ עוד שעה ואז להמשיך?

  • אוסי
    Posted 1 בינואר 2025 18:47 0Likes

    הי הכנתי עכשיו ואני חייבת להגיד שהקמח בסוף ממש הרס את הכל
    ניערתי כמה שאפשר אבל זה נדבק ואז במחבת זה הופך להיות כמו פיתה בגלל הקמח
    לצערי טיגנתי רק את האחרונים ואז הבנתי וכל השאר כבר הקפאתי ככה שהם כבר עם הקמח וזה ממש לא יוצא סבבה אחרי כל העבודה הזאת אכזבה וסתם זה רק בגלל הקמח בסוף מיותר לגמרי

כתיבת תגובה