מאכל ילדות מלא בזכרונות שאף פעם לא נמאס. הוא טעים בשישי בצהריים, בארוחת צהריים של ערב כיפור, סתם כפינוק במהלך השבוע. אצלי בבית מכורים קשות רק טיפ ממני, כבר הכנתם מחאמר? אל תפספסו את המטבוחה (מתכון כאן באתר) זה שילוב מקודש. שימו לב, ככל שתכינו את המחמאר בסיר רחב ונמוך כך הפשטידה תצא נמוכה. לחילופין, סיר עמוק וקטן תצא פשטידה גבוהה.

המרכיבים:
6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
2 יח גזר קלופים
8-9 ביצים L
כפית שטוחה כורכום
כפית שטוחה פלפל לבן/שחור
כפית מלאה מלח (לפי טעם אישי)
1/2 לימון סחוט טרי
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס שמן

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה והגזר עד ריכוך מלא.
מסננים.
מניחים את תפוחי האדמה בקערה יחד עם התבלינים ומועכים למרקם גס.
את הגזר חותכים לקוביות ומוסיפים.
.
מוסיפים את הביצים (2 בכל פעם ומערבבים עד הטמעה)
מוסיפים פטרוזיליה ולימון ומערבבים.
.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
.
מחממים שמן בסיר עמוק ומוסיפים את הבלילה. בעזרת כף משטחים אותה.
מנמיכים להבה למינימום ומטגנים כ -20 15 דקות.
מעבירים את הסיר לתנור ללא מכסה ואופים עד הזהבה עמוקה של הפשטידה.
(כ 45 -50 דקות)
.
מוציאים את הסיר ומסננים עודפי שמן אם נותרו.
מניחים צלחת על הסיר והופכים אותו.
מגישים חם לצד מטבוחה.

כתיבת תגובה