לחם זיתים ללא לישה

לחם זיתים טעים וקריספי במיוחד!! בלי מיקסר, מינימום לישה (עם כף) ויש לכם אוצר ביד. אני אוהבת להכין את הלחם הזה בסיר יציקה שאוגר חום בצורה יעילה יחד עם זאת תוכלו להשתמש בסיר נירוסטה עם מכסה שמותאם לתנור, תתקבל תוצאה לא פחות טובה. לגבי התוספות, שימו מה שזורם לכם, עשבי תיבול, זיתים, עגבניות מיובשות, אגוזים, גרעינים וכו׳ רק תכניסו אותם בשלב הנכון. זהו, אפשר להתחיל..

המרכיבים:
500 גרם קמח לבן/כוסמין לבן
כפית שמרים יבשים
כף סוכר
שליש כוס מים חמימים
(יש מים נוספים בהמשך)
כפית מלאה מלח
300 מל מים (כוס וחצי, מי ברז)
3 כפות זיתים
כפית סולת/קמח דורום

אופן ההכנה:
בקערית מים מניחים שמרים סוכר ושליש כוס מים חמימים. מערבבים ומניחים בצד.

השמרים והסוכר לאחר התסיסה

בקערה נוספת מניחים קמח ומלח ומערבבים.
מוסיפים את השמרים שתססו בינתיים לקערת הקמח ומערבבים.
מוסיפים את כמות המים הנוספת (300 מל) ומערבבים עד הטמעת הקמח.

מערבבים את הזיתים והסולת ומוסיפים לבצק. מערבבים רק עד הטמעה.

מכסים ומתפיחים כשעה וחצי (בחורף שעתיים)
מחממים תנור ל 230 מעלות חום סטטי.
מכניסים סיר עם המכסה ומחממים גם אותו.
מורידים את הבצק למשטח מקומח מאוד!
יוצרים כדור ומניחים על נייר אפייה.
מכסים ומתפיחים עוד חצי שעה.
מעבירים את הלחם עם נייר האפייה לסיר הלוהט.
מכסים ומחזירים לתנור.
אופים כ 35 דקות ומסירים את המכסה.
אופים עוד 10 דקות או עד הזהבה עמוקה.
מומלץ לצנן את הלחם על רשת!
בהצלחה להתאפק..

הערות:
רק במקרה שמוסיפים זיתים יש להוסיף סולת שסופחת את הנוזלים.
במקרה ומוסיפים עשבי תיבול טריים יש לייבש אותם לפני ההטמעה.

מומלץ לצנן את הלחם על רשת בכדי לשמור על הקריספיות

2 תגובה

כתיבת תגובה