הברקוקש מוכר בכל בית מרוקאי. נוהגים לאכול אותו ביום פורים, יום סעודת פורים בבוקר.
שנים שנמנעתי להכין לבד. היה נראה לי מסובך מדי.
הראשונה לנסות אחרי שאימי נפטרה היתה שני אחותי האלופה.
זוכרת שאכלנו ונחנקנו מדמעות של געגועים וזכרונות..
קשה מאוד לדייק את המתכון ולכן העליתי את כל שלבי ההכנה לאינסטגרם שלי.
זה מסוג המתכונים שחייבים לראות בכדי להכין.
אנסה בכל זאת להעביר אליכם את המתכון אבל ממליצה בחום להכנס לאינסטגרם שלי.
מה שבטוח שבביס הראשון תעצמו עיניים ותחזרו הרבה שנים אחורה..

המרכיבים:
500 גרם סולת
כחצי כוס קמח
מים לפי הצורך.
1/3 כוס שמן
30 גרם נטורינה/חמאה
כפית וחצי מלח

אופן ההכנה:
בסיר רחב מניחים כרבע שקית סולת ומטפטפים מים. מתחילים לערבב בתנועות סיבוביות.
מוסיפים מים וסולת לסירוגין עד שנוצרים גרגירים.
מוסיפים כף גדושה של קמח וממשיכים כל הזמן לערבב בתנועות סיבוביות בדיוק כמו קוסקוס.
במידה והגרגירים נראים לכם קטנים מדי, מוסיפים שוב מעט סולת, טפטופי מים ותנועות סיבוביות עם הידיים.
שוב מוסיפים קמח ומערבבים. בשלב הזה הגרגירים אמורים להיות עבים מספיק.
מעבירים למסננת עם חורים גדולים את הגרגירים ומסננים. כל הגרגירים הגדולים הם הברקוקש
וכל מה שנשאר בקערה מוסיפים עליו עוד סולת וחוזרים על כל התהליך, טפטופי מים, סולת, קמח, סינון.

מזליפים שמן על כל הגרגירים ומערבבים.
מאדים בסיר קוסקוס אידוי ראשון של 35 דק’ (יוצרים ארובות בין הגרגירים)

שוטפים את הברקוקש מתחת לברז (בתוך מסננת האידוי) מנערים שאריות ומעבירים לסיר רחב.
מניחים את הנטורינה /חמאה ומוסיפים מלח. בעזרת הידיים מטמיעים את הנטורינה ומחזירים לסיר האידוי ל 20 דק’ נוספות.
זהו, הברקוקש מוכן.



שלב הבישול בחלב:
מניחים בסיר כוס מים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה.
מוסיפים כוס פתיתי ברקוקש ומבשלים ללא כיסוי עד לספיגה כמעט מלאה של הנוזלים.
מוסיפים כוס חלב וכפית חמאה ומשלים עד הסמכה.
מעבירים לקעריות הגשה ומוסיפים מעט מלח וקוביית חמאה.
ניתן להוסיף סוכר/קינמון/פפריקה (לפי מנהג)

כתיבת תגובה