תבשיל פיקנטי ברוטב סמיך ועשיר. קל פשוט וטעים בקטע קיצוני.
המרכיבים:
1.5 ק״ג נתח אסאדו חתוך לקוביות קטנות
2.5 כוסות גרגירי חומוס לאחר השרייה
ראש שום קלוף
חצי צרור כוסברה קצוץ
4-5 יח׳ פלפל צ׳ילי יבש
1 יח׳ פלפל צ׳ילי חריף
כפית כמון
כף וחצי פפריקה מתוקה
רבע כף כורכום
כף גדושה רסק עגבניות
כפית מלאה מלח (לפי טעם אישי)
1/3 כוס שמן זית/אחר
3 כוסות מים רותחים.
.
אופן ההכנה:
מחממים מעט שמן בסיר ומניחים את קוביות הבשר.
צורבים היטב משני הצדדים ומוסיפים את גרגירי החומוס והשום.
יוצקים מים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
.
בקערית מניחים את כל התבלינים יחד עם רסק העגבניות וחצי כוס מים חמים ומערבבים.
יוצקים את תערובת התבלינים לתוך הסיר , מוסיפים כוסברה ומערבבים בזהירות.
מבשלים עוד כשעה או עד ריכוך מלא של הבשר וגרגירי החומוס.

