קרואסון שום ועשבי תיבול

את המתכון לבצק הזה אתם כבר מכירים והוא היסטריייי. הפעם הכנתי אותו בצורת קרואסון ומילאתי במוצרלה מגורדת ותקשיבו זה אף פעם לא יימאס לי. אני פשוט אוהבת לשחק עם בצקים.. יאללה למתכון.

המרכיבים לבצק:
500 גרם קמח לחם/קמח לבן/כוסמין לבן
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
גביע שמנת חמוצה (אחוזי שומן לבחירה, 200 מל)
1/2 כוס חלב/מים
ביצה L
חצי כף מלח
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
חופן עלי בזיליקום קצוצים.

.
לחמאת בזיליקום:
100 גרם חמאה רכה
חופן גדול של עלי בזיליקום קצוצים,
מעט מלח
.
גבינת מוצרלה מגורדת למילוי
.
למריחה:
ביצה טרופה עם מעט סילאן

אופן ההכנה:
מכניסים את כל מרכיבי הבצק לקערת המיקסר ולשים במשך 10 דק’ במהירות בינונית נמוכה.
מתקבל בצק מעט דביק.
יוצרים כדור ומעבירים לקערה מקומחת קלות.
מקמחים גם את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד.
מתפיחים כשעה ורבע או עד הכפלת נפח.
.

מקמחים את משטח העבודה.
מורידים את הבצק ומחלקים אותו לשניים.
מרדדים כל חלק לעיגול רחב ודק.
מורחים על הבצק שכבה דקה של חמאת הבזיליקום.
מפזרים מוצרלה מגורדת ומהדקים בעזרת הידיים.
בעזרת גלגלת פיצה חותכים משולשים לפי הגודל הרצוי.
מגלגלים לקרואסונים ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה.
.
מחממים תנור לחום של 200מעלות , מצב סטטי
מברישים את הקרואסונים בביצה ומכניסים לתנור לאפייה עד הזהבה.
.
ממיסים את החמאה שנותרה לנו, מוסיפים 2 כפות שמן זית ומעט מלח גס.
מברישים את הקרואסונים ביציאה מהתנור.

כתיבת תגובה