קציצות דגים עם זיתים שבורים

הימים הם ימי מלחמה מול איראן, ימים לא פשוטים אבל אנחנו חזקים. אין מלחמה מוצדקת מזו.. בימים כאלה כולם מחפשים אוכל מנחם וגם אני. את הסיר הזה נהגה אימי ז”ל להכין ואין טעים ממנו. סיר מלא בזכרונות ילדות נעימים.. את הזיתים האלה ניתן להשיג במעדניות ובשווקים. הם מרירים ובשרניים ולכן מצריכים הרתחה בנפרד לפני הבישול עם הקציצות. תעקבו אחרי המתכון, הכל כתוב במדויק.

המרכיבים:
400 גרם פילה נסיכת הנילוס טרי וטחון
300 גרם דג טונה טחון(אפשר קפוא)
רבע צרור כוסברה קצוץ
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
בצל בינוני קצוץ דק
3 שיניי שום מגורדות/כתושות
חצי כפית גרידת לימון
3 כפות פירורי לחם /2פרוסות לחם רטובות וסחוטות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
כפית כמון
כפית מלאה מלח (לפי טעם אישי)
כף שמן זית
.
2 כוסות זיתים שבורים מרירים מגולענים
חצי כפית כורכום
מים

לרוטב:
ראש שום קלוף
5 עגבניות בינוניות קלופות
2 יח’ פלפל שושוקה חתוך
3-4 פלפל יבש מתוק
2 יח’ פלפל חריף חתוך למקטעים
1/2 צרור כוסברה קצוץ
כף לימון כבוש
כף רסק עגבניות
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
כפית שטוחה כמון
חצי כפית כורכום
כפית מלאה מלח (לפי טעם אישי)
1/2 כוס שמן לבחירתכם.
כוס מים

אופן ההכנה:
מניחים את הזיתים בסיר, מוסיפים כורכום ומים ומבשלים כ 15 דקות.
מסננים ושוטפים את הזיתים.
חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומסננים.
.
מניחים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ולשים היטב.
מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה.
.
יוצרים קציצות מהעיסה
לסיר רחב יוצקים חצי כוס שמן וצורבים את הקציצות משני הצדדים.
מעבירים לצלחת.
.
מוסיפים לסיר את השום והעגבניות ומטגנים כ 10 דקות.
מוסיפים את הפלפלים והתבלינים (כולל רסק עגבניות ולימון כבוש ומטגנים יחד כ 10 דקות על להבה נמוכה.
מוסיפים את הזיתים לסיר ולאחר מכן כוס מים.
מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה סגור על להבה בינונית כ 25 דקות. מחזירים את הקציצות לסיר.
מפזרים כוסברה קצוצה ומבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה בינונית.

כתיבת תגובה