הממולאים של חמותי אורה שתחייה. בזכות המתכון הזה התאהבתי בממולאים! משהו בצבע משך אותי לטעום ונשארתי בגלל הטעם המיוחד..
היא ממלאת הכל!! פלפלים, בצלים, עלי גפן, סלקים, עלי מנגולד ועוד.. פעם עם בשר ופעם בלי, בכל מקרה אלה הממולאים הכי טובים שיש למטבח העיראקי להציע. תנסו ותבינו
המרכיבים:
3 חבילות עלי מנגולד
.
למילוי:
2 כוסות אורז יסמין שטוף ומסונן
2 כפות גדושות סלק טרי מגורד
כף רסק עגבניות
לימון שלם סחוט
3 כפות רכז רימונים
כפית גדושה סוכר חום כהה
כפית שטוחה פלפל
כפית מלח
4 כפות שמן זית
.
לרוטב:
2 כפות גדושות סלק טרי מגורד
כף רסק עגבניות
לימון שלם סחוט
3 כפות רכז רימונים
כפית גדושה סוכר חום כהה
כפית שטוחה פלפל
כפית מלח
5 כפות שמן זית
2.5 כוסות מים רותחים
.
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את עלי המנגולד ומסירים את הגבעולים.
.
מביאים סיר עם מים לרתיחה ומכניסים את עלי המנגולד (כל פעם קצת)
מבשלים כ 30 שניות ומעבירים לצלחת.
.
מניחים את כל מרכיבי המילוי בקערה ומערבבים היטב.
.
מניחים עלה על משטח העבודה, מוסיפים כף מילוי, מקפלים שוליים ומגלגלים.
מניחים בסיר כשהסגירה כלפי מטה.
ממשיכים כך עם כל השאר.
*ניתן למלא גם בצלים/עלי גפן/פלפלים וכו׳
.
מניחים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.
יוצקים מעל הממולאים.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה ומבשלים כשעה ורבע.
.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומכניסים את הסיר לרבע שעה ללא המכסה.
ניתן להגיש חם/קר.


