פעם בשנה אמא שלי ז״ל היתה מכינה לנו אותו. קוסקוס עם דגים. היינו מזהים בשניות לפי הריח. בתור אחת שגדלה בבית מרוקאי והמוןןן קוסקוס עם ירקות , דגים היה שינוי רציני בנוף.. וכמה שזה היה מיוחד וטעים!
אני מעלה לכם מתכון מהזכרון שלי בלבד לטעמים.
העוקבות המדהימות שלי שיתפו אותי שזה מנהג טוניסאי מסתבר שאוכלים מרק דגים וקוסקוס בתשעה באב. אני מכינה את זה אחרת כמובן אבל זה הכיוון.
כמה דגשים לפני שנגיע למתכון, אמא שלי היתה מכניסה למרק ראש דג של לוקוס/שולה וזה היה מוסיף המוןן טעם ומרקם סמיך.
אם אני אכניס ראש דג למרק הילדים שלי לא יאכלו אבל הבנתי את הרעיון.
חשוב מאוד שיהיו עצמות דג במרק שמכילים ג׳לטין כמובן ומסמיכים את המרק. אז אפשר פשוט להכניס דג שלם עם עצמות (בלי הראש)בנוסף לדג המפולט.
בנוסף, אפשר להוסיף למרק דלעת וגזר.
זהו אפשר להתחיל.
המרכיבים:
דג שלם טרי עם עצמות מכל סוג שאוהבים (דניס/אמנון/לברק/בורי חתוך וכו׳)
500-800 גרם פילה דגים טריים שאוהבים (נסיכת הנילוס, בורי, בר ים וכו׳)
ראש שום קלוף
2 יח׳ פלפל חריף חצוי
פלפל שושקה חתוך גס
4 עגבניות קלופות וחתוכות לרבעים
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים.
צרור כוסברה קצוץ
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
רבע כף כורכום
כף מלח (לפי טעם אישי)
1/3 כוס שמן לבחירה
.
אופן ההכנה:
מניחים את הדגים בקערה עם 2 כפות מלח גס.
ממלאים מים לכיסוי ומשרים לשעה במקרר.
שוטפים ומסננים.
.
מניחים את כל הירקות בסיר ומוסיפים תבלינים רסק ושמן.
מטגנים כ 5 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים 2 ליטר מים.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מבשלים כ 20 דקות ומוסיפים את הדגים.
מבשלים עוד כחצי שעה, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
.
הערה: המרק אמור להיות דליל כי זה מרק דגים ולא תבשיל דגים לשישי.
.
ניתן להוסיף למרק דלעת/גזר
.