כבר שנה שאני מגדלת את כוכבה המחמצת שלי. מה לא הכנתי איתה כולל לחם קינמון וחמאה שיצא מטורף! החלטתי לנסות להנגיש לכם את המתכון ולהכין אותו עם קמח ושמרים אבל באותה השיטה של המחמצת. זה היה מאתגר ללא ספק. הבצק נקרע ולא אחיד ואני החלטתי לנסות ולזרום. תקשיבו ותקשיבו לי טוב, תכפילו כמויות שלא תגידו שלא אמרתי. רק לא להיבהל ממרקם הבצק..
המרכיבים:
500 גרם קמח לבן
350 מל מים פושרים
כפית מלח
כפית שמרים יבשים
.
100 גרם חמאה קרה מאוד
70 גרם סוכר חום כהה (כ 2 כפות גדושות)
2 כפיות קינמון
.
לזיגוג:
7 כפיות גדושות אבקת סוכר
4 כפיות מים
.
אופן ההכנה:
מניחים בקערה קמח, שמרים , מלח ומים ומערבבים רק עד איחוד.
מכסים את הקערה ושמים למנוחה של חצי שעה.
.
מגרדים מעל הבצק חצי מכמות החמאה ומוסיפים חצי מכמות הסוכר והקינמון.
מקפלים את הבצק ארבעה קיפולים ע״י משיכה וקיפול למרכז.
מכסים ושמים למנוחה חצי שעה נוספת.
חוזרים על הפעולה פעם נוספת עם יתרת החמאה הקינמון והסוכר.
שימו לב!
הבצק לא אחיד ואפילו נקרע אל תתפתו ללוש אותו, זה תקין!
.
מכסים את הבצק ומכניסים ללילה במקרר.
.
מקמחים את משטח העבודה ומורידים את הבצק.
מקמחים מעט גם את פני הבצק.
בעזרת הידיים משטחים למלבן בעובי סנטימטר וחצי.
בעזרת קלף חותכים לרצועות באורך הרצוי (עדיף קצרות)
מסובבים כל רצועת בצק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכסים ומתפיחים חצי שעה.
.
מחממים תנור ל 230 מעלות חום סטטי.
מניחים כלי קטן עם מים בתחתית התנור.
מכניסים את התבנית ואופים כ 10 דקות.
מוציאים את הכלי עם המים ומורידים את חום התנור ל 210 מעלות.
אופים עוד כ 15 דקות או עד הזהבה.
.
מערבבים את אבקת הסוכר והמים ומזגגים מעל המקלות מיד בתום האפייה.
ממליצה לכסות עם מגבת את התבנית לפני ההגשה.
ניתן לשמור בכלי אטום.


לסרטון ההכנה: