כמעט כל שבת אמא שלי ז”ל היתה מכינה דגים מטוגנים. שישי בערב דג מרואי מבושל ושבת בבוקר דגים מטוגנים עם צ’רמלה. אני לא התחברתי בלשון המעטה לרעיון אז היא נהגה לחמם לי על הפלטה דג מבושל ורק אני הייתי אוכלת. מיותר לציין שהיום אני מאוד אוהבת דגים מטוגנים ומכינה אותם בדיוק כמוהה..
המרכיבים:
6-8 יח׳ דגים טריים לבחירתכם, פילה אמנון, דג קוד (בקלה), סול
.
לבלילת הביצים:
2-3 ביצים
חופן כוסברה קצוצה
כפית גרידת לימון
כפית צ׳ילי גרוס מתוק/חריף
מלח לפי טעם
.
כוס קמח לציפוי
.
לצ׳רמלה:
כף מלאה אריסה מתוקה
כפית צ׳ילי גרוס
לימון שלם סחוט
כפית שטוחה כמון
מלח לפי טעם
4-5 כפות שמן זית
1/4 כוס מים
.
שמן לטיגון חצי עמוק
.
אופן ההכנה:
ממליחים את הדגים ומניחים בצד לחצי שעה.
בינתיים טורפים את כל מרכיבי הבלילה בקערה.
מניחים כוס קמח בקערה נוספת.
שוטפים את הדגים ומייבשים בעזרת מגבת נייר.
.
מחממים שמן לטיגון.
.
טובלים את הדגים בקמח, מנערים שאריות וטובלים בבלילת הביצים.
מטגנים בשמן החם עד הזהבה ומעבירים לרשת צינון.
.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הצ׳רמלה ויוצקים מעל הדגים בהגשה.

