כמה פשוט להכין גלידה בבית וכמה אינספור אפשרויות למילוי ולציפוי. אני באופן אישי משתמשת לציפוי בחמאת קקאו בנוסף לשוקולד וזה מה שנותן את המרקם הקראנצ’י וניתן להשיג אותו בחנויות למוצרי אפייה. אם אין ניתן להוסיף שמן לפי הכמות הרשומה במתכון
המרכיבים:
500 מל שמנת להקצפה 38% קרה
פחית חלב מרוכז קרה מהמקרר
כף גדושה פודינג וניל (אופציונלי, לא חובה)
כפית שטוחה מחית/תמצית וניל
שרוול וחצי ביסקוויטים לקסטה (מה שאוהבים)
לציפוי:
300 גרם שוקולד מריר/לבן/אחר
שבור לקוביות
40 גר׳ חמאת קקאו/2 כפות שמן
אופן ההכנה:
מרפדים תבנית מלבנית 30*20 בניילון נצמד.
מסדרים שכבה צפופה של ביסקוויטים.
.
בקערת המיקסר מניחים שמנת ומקציפים כ 3-4 דקות במהירות גבוהה
מוסיפים חלב מרוכז, פודינג ומחית וניל.
מקציפים עד למרקם של יוגורט.
.
יוצקים את בלילת הגלידה ומשטחים בעזרת פלטה.
מוסיפים תוספות שאוהבים כמו שברי שוקולד, מרשמלו, שברי ופלים, שברי מרנג וכו׳
מניחים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למינימום 8 שעות.
.
ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו בפולסים במיקרוגל או על בן מארי.
מוסיפים כל תוספת שרוצים ומערבבים.
.
מעבירים את הגלידה הקפואה למשטח עבודה (נעזרים בניילון נצמד) ובעזרת סכין חותכים לקוביות או קורצים לעיגולים
..
טובלים את הגלידה בשוקולד המומס ומעבירים לנייר אפייה.
מחזירים למקפיא לשעה.

