סיר קציצות עוף עם שומר ואפונה שמתאים לאמצע השבוע ולמה? כי את קציצות הבקר אני אוהבת להשאיר לכבוד שבת קודש. אולי זה משהו שגדלתי עליו או סתם מחסום.. בכל מקרה סיר מהפנט ביופיו וטעמיו.
המרכיבים:
500-600 גרם חזה עוף טחון
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
בצל בינוני קצוץ
שן שום מגורדת דק
6 כפות פירורי לחם
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה ראס אל חנות
כפית שטוחה פלפל
כפית מלח (לפי טעם)
.
לרוטב:
בצל גדול פרוס
פלפל שושקה חתוך לרצועות/פלפל אדום
2 יח׳ שומר פרוס
שקית אפונה קפואה
כפית שטוחה ראס אל חנות
כפית שטוחה פלפל
כפית שטוחה כורכום
כפית גדושה רסק עגבניות
כף סילאן טבעי
כפית מלאה מלח (לפי טעם אישי)
כף לימון כבוש
1/3 כוס שמן זית/אחר
2.5 כוסות מים רותחים.
.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות, מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
.
יוצרים קציצות בגודל הרצוי.
מחממים שמן בסיר רחב וצורבים את הקציצות משני הצדדים.
מעבירים את הקציצות לצלחת.
.
לאותו הסיר מוסיפים את הבצל ורצועות הפלפל וצורבים כ 8 דקות.
מוסיפים את השומר וצורבים גם אותו.
מתבלים בכל התבלינים הרסק, לימון כבוש והסילאן ומערבבים.
מוסיפים את האפונה ויוצקים מעל 2.5 כוסות מים.
מביאים לרתיחה ומחזירים את הקציצות לסיר.
מבשלים כשעה על להבה בינונית נמוכה.
מגישים לצד אורז לבן/קוסקוס.

